Vlast da zaštiti paore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2018. | Komentara: 0

Vlast da zaštiti paore

Novi Sad, 25. avgust 2018 - Liga paora Vojvodine  poziva Ministarstvo poljoprivede Republike Srbije, ali i Pokrajinsku vladu na čelu sa resornim Sekretarijatom za poljoprivredu da stanu u zaštitu proizvođača suncokreta.

LSV

Činjenica da je suncokret dobro rodio ove godine ne znači da paori koji su čitave godine radili sada treba da gomilaju gubitke.

Otkupljivači imaju pravo da ponude cenu, ali nemaju pravo na kartelski i reketaški pristup koji paore guši i dovodi u situaciju da ne mogu da pokriju troškove proizvodnje. Takođe, ukoliko je otkupna cena manja, očekujemo da se javnosti saopšti kada će i za koliko pojeftiniti jestivo ulje.

Uz svo razumevanje da otkupljivači i prerađivači sucokreta treba da zarade, dobar rod suncokreta bi morao biti dobra vest i za paore i za građane. Takođe, krajnje je vreme da se vlast ugleda na sve one zemlje u okruženju i u Evropi, koje subvencionišu i brinu o svojim paorima i svom selu.

 Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul 




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook