Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 02. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

Novi Sad, 02. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva i vlast i opoziciju u Srbiju na uzdržanost i konstruktivnost kada je reč o krhkim odnosima u regionu. Svedoci smo svakodnevnih ekstremnih izjava i ključnih protagonista naprednjačke vlasti i glavnih opozicionih grupacija, kojima se dodatno urušavaju odnosi u regionu i podiže stepena nacionalizma i netrpeljivosti u našem društvu.

LSV

Poslednji slučaj u kome su predstavnici vlasti i glavne opozicione grupacije, Saveza za (veliku) Srbiju, imali identične stavove, ticao se mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore. Pošto je odbio da se odazove zahtevu tužilaštva i iznese dokaze za najteže optužbe koje je izneo protiv pravosudnih organa Crne Gore, Nebojša Medojević je priveden u svojstvu svedoka, sa namerom da se od njega uzmu dokazi.

Međutim, nekadašnji kolumnista nedeljnika u vlasništvu Zemunskog klana i sadašnji lider koalicije čijim se vođama sudi za pokušaj državnog udara i terorizma, odbija da istražnim organima pruži dokaze o teškim optužbama koje je iznosio u javnosti. Sve to nije smetalo proruskom potpredsedniku vlade Srbije, Popoviću i opozicionom Savezu za (veliku) Srbiju da traže da Srbija, ako treba i privremeno zaposedne Crnu Goru kako bi iz pritvora oslobodila bivšeg kolumnistu „Identiteta“, lista u vlasništvu vođa Zemunskog klana. Osnov za reagovanje i potpredsednika vlade Srbije i opozicione koalicije dao je kontroverzni i ekstremni ruski političar, Sergej Železnjak, poznat po višegodišnjem destruktivnom i huškačkom delovanju na Balkanu.

Pozivamo Vladu Srbije, za čijeg mandata su opasno narušeni odnosi Srbije sa gotovo svim susedima, da se ponaša odgovorno i da poštuje suverena prava naših suseda da uređuju stvari u svojoj kući. Pozivamo i nacionalističku opozicionu koaliciju da ne truje dodatno odnose u regionu, svojim tlapnjama o „oslobođenju“ „srpskog mora“ i sličnim bedastoćama. Alternativa naprednjačkom režimu ne može nastati na ekstremnoj desnici i na platformi daljeg jačanja nacionalizma i šovinizma. Takvom ideološkom orijentacijom samo se učvršćuje vlast SNS-a, koja za međunarodne predstavnike postaje nezamenjiv partner. Aktuelnu destruktivnu vlast može zameniti samo demokratska, a nikako nacional-šovinistička politika koja svakodnevno dodatno truje odnose u regionu i preti novim sukobima.

dr Milivoj Bešlin
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook