Vojska da ustupi napuštene prostore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.

Aleksandar Marton

Kako je naveo, reč je o jasnoj poruci koju su uputili mladi ljudi sa željom da im se obezbedi njihovo mesto u društvu, što je njihovo ljudsko pravo koje niko ne sme da im uskrati.

– Iako svaka borba mora poštovati principe demokratije i koristiti se isključivo sredstvima u okvirima zakona, ovo nam je jasan znak da generacije koje dolaze žele da budu aktivno uključene i vidljive kroz svoj aktivizam i mi im u tome moramo pomoći. Zbog toga apelujem na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da svoje napuštene prostore, koji sada propadaju u većini gradova, pa tako i u Zrenjaninu, namene ravnopravnim članovima društvene zajednice – istakao je Marton. On je podsetio da je sedište građanskog aktivizma u Zrenjaninu u Makedonskoj ulici 11, ali da je kapacitet tog prostora odavno prevaziđen, zbog čega bi ustupanje vojnog objekta, ili jednog njegovog dela, u ove svrhe, bio čin društvene solidarnosti i građanske odgovornosti".

(BILSV, 17. 01 .2012.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook