Vojska da ustupi napuštene prostore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.

Aleksandar Marton

Kako je naveo, reč je o jasnoj poruci koju su uputili mladi ljudi sa željom da im se obezbedi njihovo mesto u društvu, što je njihovo ljudsko pravo koje niko ne sme da im uskrati.

– Iako svaka borba mora poštovati principe demokratije i koristiti se isključivo sredstvima u okvirima zakona, ovo nam je jasan znak da generacije koje dolaze žele da budu aktivno uključene i vidljive kroz svoj aktivizam i mi im u tome moramo pomoći. Zbog toga apelujem na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da svoje napuštene prostore, koji sada propadaju u većini gradova, pa tako i u Zrenjaninu, namene ravnopravnim članovima društvene zajednice – istakao je Marton. On je podsetio da je sedište građanskog aktivizma u Zrenjaninu u Makedonskoj ulici 11, ali da je kapacitet tog prostora odavno prevaziđen, zbog čega bi ustupanje vojnog objekta, ili jednog njegovog dela, u ove svrhe, bio čin društvene solidarnosti i građanske odgovornosti".

(BILSV, 17. 01 .2012.)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook