Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Pančevo ne sme postati 18 beogradska opština

PANČEVO – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić jedna je od četvoro Pančevaca koji će u naredne četiri godine predstavljati taj grad u Skupštini Srbije. Ona je u izjavi za Dnevnik istakla da je za ceo grad značajan podatak da će četvoro narodnih poslanika biti iz Pančeva.
Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2016. | Komentara: 0

LSV neće u republičku vlast, najverovatnije ni u pokrajinsku

BEOGRAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić izjavio je danas da Liga sigurno neće biti deo vlasti na republičkom nivou, "a kako sada stvari stoje ni na pokrajinskom".
Izjave | Petak, 20. 05. 2016. | Komentara: 0

Do sada nije bilo nikakvih konsultacija

NOVI SAD - U ovom momentu apsolutno nikakvi razgovori nisu otpočeti. Ono što će se 2. juna u Skupštini AP Vojvodine sigurno desiti jeste da će biti verifikovani mandati poslanika i osim toga ne mora ništa da se desi. Sve ostalo može da se ostavi za kasnije – izjavila je danas članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook