Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)
Izjave | Ponedeljak, 24. 10. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Mi smo za Baltik - mali Rusi

BEOGRAD – Srbija mora da uđe u radar baltičkim zemljama, pogotovo Estoniji, koja predsedavanje Evropskoj uniji preuzima u drugoj polovini sledeće godine. Zato mi u parlamentu, integracije, radimo na tome da početkom 2017. organizujemo ozbiljan sastanak sa parlamentarcima iz Estonije, kaže za list Danas Marinika Tepić, predsednica Odbora za evropske inodnosno Odboru za evropske tegracije Narodne skupštine.
Izjave | Petak, 21. 10. 2016. | Komentara: 0

Marton: Dijalog sa EU ne sme biti žrtvovan

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je večeras da Srbija nikako ne bi smela da žrtvuje dijalog sa Evropskom unijom (EU) zbog nerešenog statusa Kosova. Delegacija Grada Zrenjanina odbila je danas učešće na regionalnoj konferenciji u Temišvaru, jer je prilikom prezentacije na mapi država Srbija prikazana bez Kosova.
Izjave | Petak, 21. 10. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Država mora da se obračuna sa huliganima

NOVI SAD – Država se mora sukobiti sa huliganima i organizovanim kriminalnim grupama i prema njima mora postojati nula tolerancije, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji "Politbiro" na RTV-u, odgovarajući na pitanje mogu li huligani da se odvoje od fudbala.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook