Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)
Izjave | Subota, 24. 09. 2016. | Komentara: 0

Stojšić: SPS u vlasti da bi sabotirala pridruživanje Srbije EU

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine ocenio je danas da Socijalistička partija Srbije učestvuje u vlasti kako bi sabotirala pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, prenosi portal Autonomija.info.
Odbori LSV | Petak, 23. 09. 2016. | Komentara: 0

Rebalans budžeta omogućava prečistač otpadnih voda u Novom Sadu

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević istakla je, kao jednu od važnih kapitalnih investicija, da će nakon rebalansa budžeta velika sredstva biti uložena u JKP „Vodovod i kanalizaciju“, a građani i građanke će dobiti prečistač otpadnih voda.
Izjave | Petak, 23. 09. 2016. | Komentara: 0

Posle kačenja zastave, mogli bi da urade nešto za Vojvodinu

NOVI SAD - Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević pozvala je danas na usvajanje Zakona o finansiranju Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook