Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)
Saopštenja | Petak, 24. 06. 2016. | Komentara: 0

Hitno utvrditi ko je pratio novinarku VOICE

NOVI SAD, 24. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje hitnu reakciju nadležnih državnih organa u vezi sa slučajem praćenja novinarke redakcije Vojvodjanskog instraživačkog-analitičkog centra (VOICE) Maje Živanović.

Saopštenja | Petak, 24. 06. 2016. | Komentara: 0

Nastaviti put Srbije u EU

Novi Sad, 24. jun - Odluka Velike Britanije da napusti EU veliki je udarac ne samo Evropskoj uniji, nego i udarac koji izaziva i tek će izazivati potrese širom sveta. Tim potresima se nacionalističke i konzervativne snage uveliko raduju. 
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2016. | Komentara: 0

Najava ukidanja VANUK je ponižavanje Vojvodine


NOVI SAD, 23. jun - Najava predstavnika nove pokrajinske administracije na čelu sa Igorom Mirovićem i funkcionera Srpske napredne stranke da Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture treba ukinuti, najava je velikog poniženja Vojvodine. Ako se po jutru dan poznaje, sledi crna stranica u istoriji autonomije Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook