Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 06. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

Kikinda, 06. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mora u mnogo većoj meri da pomaže poljoprivredne proizvođače.

Poljoprivreda, kao privredna grana koja najviše doprinosi ukupnom društvenom proizvodu, zavređuje mnogo više pažnje nadležnih organa.

LSV

Izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića o pomoći poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji nameće pitanje da li se na isti način pomažu i poljoprivrednici u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

LSV pozdravlja svaki napor za poboljšanje stanja u agraru, ali ta pomoć nije ni izbliza dovoljna.

Paori već dugo postavljaju pitanje kolika će biti otkupna cena soje, suncokreta i kukuruza. Vlasti ćute!

Paori već decenijama čuvaju socijalni mir u Srbiji niskom cenom svojih proizvoda, a svi su izgledi da će se takva politika i nastaviti. Nedopustivo je da su poljoprivredne penzije niže od iznosa socijalne pomoći.

LSV traži promenu takve politike i donošenje mera koje će poboljšati poziciju poljoprivredne proizvodnje I poljoprivrednika u našoj zemlji.

Predsednik Lige paora Vojvodine 
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Miloš Šibul
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.
Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

NIS se hvali profitom, a ne plaća zakonsku rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su vesti o odličnoj poslovnoj godini Naftne industrije Srbije samo još jedan u nizu razloga zašto je potrebno revidirati Energetski sporazum koji je potpisan sa Ruskom federacijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook