Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 06. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

Kikinda, 06. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mora u mnogo većoj meri da pomaže poljoprivredne proizvođače.

Poljoprivreda, kao privredna grana koja najviše doprinosi ukupnom društvenom proizvodu, zavređuje mnogo više pažnje nadležnih organa.

LSV

Izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića o pomoći poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji nameće pitanje da li se na isti način pomažu i poljoprivrednici u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

LSV pozdravlja svaki napor za poboljšanje stanja u agraru, ali ta pomoć nije ni izbliza dovoljna.

Paori već dugo postavljaju pitanje kolika će biti otkupna cena soje, suncokreta i kukuruza. Vlasti ćute!

Paori već decenijama čuvaju socijalni mir u Srbiji niskom cenom svojih proizvoda, a svi su izgledi da će se takva politika i nastaviti. Nedopustivo je da su poljoprivredne penzije niže od iznosa socijalne pomoći.

LSV traži promenu takve politike i donošenje mera koje će poboljšati poziciju poljoprivredne proizvodnje I poljoprivrednika u našoj zemlji.

Predsednik Lige paora Vojvodine 
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Miloš Šibul
Saopštenja | Utorak, 15. 01. 2019. | Komentara: 0

Brojne nepravilnosti pred najavljene izbore za savete mesnih zajednica u opštini Šid

Odbonici Skupštine opštine Šid, na prvoj ovogodišnjoj sednici, doneli su novi Statut opštine koji je usledio nakon izmena Zakona o lokalnoj samoupravi. Bitne izmene i dopune odnose se pre svega na ovlašćenja opštine u pogledu rada mesnih zajednica, kao i imenovanja Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica. 
Odbori LSV | Utorak, 15. 01. 2019. | Komentara: 0

Horor na Trgu dr Zorana Đinđića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje bahatost i bezobrazluk koji predstavnici zrenjaninske naprednjačke vlasti po ko zna koji put pokazuju nemarom prema javnim površinama.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 01. 2019. | Komentara: 0

Kada će crkva platiti porez na šume, njive i poslovne prostore?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu i ako nije kada će početi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook