Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 06. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

Kikinda, 06. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mora u mnogo većoj meri da pomaže poljoprivredne proizvođače.

Poljoprivreda, kao privredna grana koja najviše doprinosi ukupnom društvenom proizvodu, zavređuje mnogo više pažnje nadležnih organa.

LSV

Izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića o pomoći poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji nameće pitanje da li se na isti način pomažu i poljoprivrednici u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

LSV pozdravlja svaki napor za poboljšanje stanja u agraru, ali ta pomoć nije ni izbliza dovoljna.

Paori već dugo postavljaju pitanje kolika će biti otkupna cena soje, suncokreta i kukuruza. Vlasti ćute!

Paori već decenijama čuvaju socijalni mir u Srbiji niskom cenom svojih proizvoda, a svi su izgledi da će se takva politika i nastaviti. Nedopustivo je da su poljoprivredne penzije niže od iznosa socijalne pomoći.

LSV traži promenu takve politike i donošenje mera koje će poboljšati poziciju poljoprivredne proizvodnje I poljoprivrednika u našoj zemlji.

Predsednik Lige paora Vojvodine 
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Miloš Šibul
Saopštenja | Petak, 21. 09. 2018. | Komentara: 0

Penzije se uređuju zakonom, a ne samovoljom Vlade

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava predstvanike Skupštine i Vlade Srbije da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju suprotan Ustavu koji kaže da se “Penzijsko osiguranje uređuje se zakonom", što znači uz jasne kriterijume koji ne zavise od volje izvršne vlasti.
Iz medija | Četvrtak, 20. 09. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Ta velikosrpska hegemonistička ideja nikada nije doživjela historijski i ideološki poraz

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, jedan od najoštrijih kritičara srbijanske vlasti, rekao je da je prilično uvjeren da će u Srbiji doći do referenduma u vezi s Kosovom. U razgovoru za Klix.ba komentarisao je i političke odnose u BiH, a naročito politiku Milorada Dodika.
Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook