Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 06. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvođani pitaju kolika je cena soje, suncokreta i kukuruza

Kikinda, 06. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mora u mnogo većoj meri da pomaže poljoprivredne proizvođače.

Poljoprivreda, kao privredna grana koja najviše doprinosi ukupnom društvenom proizvodu, zavređuje mnogo više pažnje nadležnih organa.

LSV

Izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića o pomoći poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji nameće pitanje da li se na isti način pomažu i poljoprivrednici u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

LSV pozdravlja svaki napor za poboljšanje stanja u agraru, ali ta pomoć nije ni izbliza dovoljna.

Paori već dugo postavljaju pitanje kolika će biti otkupna cena soje, suncokreta i kukuruza. Vlasti ćute!

Paori već decenijama čuvaju socijalni mir u Srbiji niskom cenom svojih proizvoda, a svi su izgledi da će se takva politika i nastaviti. Nedopustivo je da su poljoprivredne penzije niže od iznosa socijalne pomoći.

LSV traži promenu takve politike i donošenje mera koje će poboljšati poziciju poljoprivredne proizvodnje I poljoprivrednika u našoj zemlji.

Predsednik Lige paora Vojvodine 
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Miloš Šibul
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti pokušaje revizije istorije da se zlo ne ponovi

Republika Srbija dočekuje Dan sećanja na žrtve holokausta i genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata, kao zemlja u kojoj pojedine političke grupacije otvoreno prekrajaju istoriju i veličaju ulogu Dimitrija Ljotića i Milana Nedića i njihove odgovornosti za stradanja građana.
Saopštenja | Nedelja, 21. 04. 2019. | Komentara: 0

Modernim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je svaka vest o ekonomskom oporavku Srbije dobra, ali treba istaći da se najveći deo takvih novosti odnosi samo na teritoriju grada Beograda.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook