Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

Novi Sad, 18. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.

LSV

Građani AP Vojvodine  ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku. Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenost, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30% niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno. Naravno, ovaj odnos je posledica katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji.

Vojvođanska privreda je na sve nestabilnijim temeljima!

Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije.

Nažalost, jasno je da podaci o "jačanju" privrede u Vojvodini nisu u saglasju sa svakodnevnom realnošću.

LSV se nada da će i pokrajinske vlasti smoći snage da progovore o katastrofalnom stanju privrede u AP Vojvodine, umesto što iznose podatke o "veličasntvenom" rastu BDP od 2%.

Član predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Događaji | Petak, 14. 12. 2018. | Komentara: 0

O NIS-u, izborima za Savete nacionalnih manjina i kadrovskim pojačanjima na GO LSV

Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine 13.decembra razgovaralo se o predlogu odluke o stavovima u vezi desetogodišnjice privatizacije NIS-a, o čemu su izveštavali Bojan Kostreš i Robert Vizi, a u diskusiju su se nakon uvodnih izlaganja uključili članovi Glavnog odbora.
Odbori LSV | Petak, 14. 12. 2018. | Komentara: 0

Lokalna vlast u 2018. godini još više unazadila Zrenjanin

Na tradicionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Bojan Kostreš istakao je da je nerad bahate i neodgovorne lokalne vlasti učinio stanje u Zrenjaninu još gorim.
Iz medija | Sreda, 12. 12. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Umesto Paje Patka ili Deda Mraza, deci u Srbiji se obraća Ratko Mladić

Kada su rehabilitovani zločinci iz Drugog svetskog rata u Srbiji, to je bila priprema za rehabilitaciju zločinaca iz ratova iz devedesetih godina prošlog veka. Danas se ratni zločinci koji su osuđeni za genocid direktno telefonski uključuju u televizijske programe sa nacionalnom frekvencijom i pozdravljaju decu umesto Paje Patka ili Deda Mraza.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook