Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

Novi Sad, 18. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.

LSV

Građani AP Vojvodine  ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku. Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenost, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30% niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno. Naravno, ovaj odnos je posledica katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji.

Vojvođanska privreda je na sve nestabilnijim temeljima!

Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije.

Nažalost, jasno je da podaci o "jačanju" privrede u Vojvodini nisu u saglasju sa svakodnevnom realnošću.

LSV se nada da će i pokrajinske vlasti smoći snage da progovore o katastrofalnom stanju privrede u AP Vojvodine, umesto što iznose podatke o "veličasntvenom" rastu BDP od 2%.

Član predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Izjave | Ponedeljak, 18. 06. 2018. | Komentara: 0
Saopštenja | Nedelja, 17. 06. 2018. | Komentara: 0

Protivgradna odbrana bez velikog učinka

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Republičkom hidrometeorološkom zavodu zašto su se i ove godine ponovile slabosti u funkcionisanju sistema protivgradne zaštite?
Saopštenja | Subota, 16. 06. 2018. | Komentara: 0

Isporučite Zrenjanincima vodu ili nastavite sa ostavkama i smenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ostavka, koju je podneo direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija Zrenjanina" Ivan Dević, zakasnela, te da su meseci i godine nestručnog i bahatog upravljanja ovim preduzećem ostavili nesagledive posledice.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook