Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

Novi Sad, 18. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.

LSV

Građani AP Vojvodine  ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku. Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenost, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30% niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno. Naravno, ovaj odnos je posledica katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji.

Vojvođanska privreda je na sve nestabilnijim temeljima!

Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije.

Nažalost, jasno je da podaci o "jačanju" privrede u Vojvodini nisu u saglasju sa svakodnevnom realnošću.

LSV se nada da će i pokrajinske vlasti smoći snage da progovore o katastrofalnom stanju privrede u AP Vojvodine, umesto što iznose podatke o "veličasntvenom" rastu BDP od 2%.

Član predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Neobrani kukuruz gori, nadležni ćute

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih u opštini Žitište da reaguju i sprovedu zakon kada je u pitanju krađa kukuruza i paljenje biljnih ostataka posle berbe
Iz medija | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Đukanović je beskonačno dragocjen i verujem da Vučić to ima u vidu

Vjerujem da nema nijednog razloga da ne dođe do susreta predsjednika Srbije i Crne Gore, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića. Poznajući i jednog i drugog vjerujem da će pronaći način da to u najskorijoj budućnosti i urade.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook