Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

Novi Sad, 18. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.

LSV

Građani AP Vojvodine  ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku. Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenost, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30% niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno. Naravno, ovaj odnos je posledica katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji.

Vojvođanska privreda je na sve nestabilnijim temeljima!

Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije.

Nažalost, jasno je da podaci o "jačanju" privrede u Vojvodini nisu u saglasju sa svakodnevnom realnošću.

LSV se nada da će i pokrajinske vlasti smoći snage da progovore o katastrofalnom stanju privrede u AP Vojvodine, umesto što iznose podatke o "veličasntvenom" rastu BDP od 2%.

Član predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Izjave | Ponedeljak, 19. 03. 2018. | Komentara: 0

Napad na zastavu Vojvodine je napad na Vojvodinu, Srbiju i njen Ustav

Odluke Skupštine AP Vojvodine o vojvođanskim simbolima se ne primenjuju u svim opštinama. Pored toga, i dalje nema podataka da li je zbog neisticanja simbola kažnjena neka lokalna samouprava, istakla je pokrajinska poslanica LSV mr Maja Sedlarević.
Saopštenja | Nedelja, 18. 03. 2018. | Komentara: 0

Zašto se kasni sa izmenama Zakona o nacionalnim savetima?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dokle se stiglo u procesu izmana i dopuna Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih zajednica?
Saopštenja | Subota, 17. 03. 2018. | Komentara: 0

Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje najnovije zločinačke istupe predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je najavio da će, ukoliko dođe na vlast, pomilovati ubice premijera Srbije Zorana Đinđića. Šešelj je ponovio i svoju poznatu tezu o velikom broju "stranih špijuna" i "izdajnika" u srpskoj politici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook