Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 02. 2018. | Komentara: 0

Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

Novi Sad, 18. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.

LSV

Građani AP Vojvodine  ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku. Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenost, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30% niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno. Naravno, ovaj odnos je posledica katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji.

Vojvođanska privreda je na sve nestabilnijim temeljima!

Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije.

Nažalost, jasno je da podaci o "jačanju" privrede u Vojvodini nisu u saglasju sa svakodnevnom realnošću.

LSV se nada da će i pokrajinske vlasti smoći snage da progovore o katastrofalnom stanju privrede u AP Vojvodine, umesto što iznose podatke o "veličasntvenom" rastu BDP od 2%.

Član predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević




Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook