Vojvođanska zemlja ne sme doživeti sudbinu Naftagasa

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanska zemlja ne sme doživeti sudbinu Naftagasa

RUSKO SELO – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton upozorio je danas da građani na referendumu moraju da odluče hoće li strancima biti dozvoljeno da poljoprivredno zemljište kupuju pod istim uslovima kao i naši državljani ili pod uslovima sličnim onima koje su u svojim zakonima postavile i zemlje članice Evropske unije.

LSV

Nakon šetnje 100 vojvođanskih zastava u Ruskom Selu, Marton je kod štanda na kojem se prikupljaju potpisi za taj refendum, zatražio podršku okupljenih, ukazavši da je bitno da građani, a ne Vlada Srbije kažu da li žele i pod kojim uslovima da prodaju vojvođansku zemlju. Upozorio je i da je jedan od vojvođanskih resursa otišao za „šaku dolara“.

– Vidimo da im to nije dosta pa su sad udarili na ovu našu vojvođansku zemlju, ovu našu crnicu. Ako prodamo i zemlju posle Naftagasa i posle svih vojvođanskih dobara, mislim da ćemo postati samo robovi, bez obzira da li je u pitanju Arapin, Eskim ili nešto treće. Postaćemo robovi koji će raditi za nadnicu strancima – rekao je Marton. On je istakao i da Liga nema ništa protiv stranaca, da želi da oni dolaze u Vojvodinu, da ulažu, otvaraju radna mesta, ali da se zna pod kojim uslovima to rade.

– Neke ozbilinije države istočne Evrope, kao što su Estonija ili Slovačka, dozvolile su strancima da kupuju zemlju, ali posle deset godina života stranca na njihovoj teritoriji i pet godina bavljenja poljoprivredom, u slučaju  Slovačke – rekaoje Marton. Marton je okupljenima rekao i da zbog toga nije dovoljno samo da se šeta sa najlepšom zastavom, već da je potrebno i pričti sa prijateljima i komšijama i objasniti im šta Liga traži svojom inicijatovim.

– Do sada smo bili jako tihi, pa je otišao Naftagas. Moramo dići glas da pokažemo Vladi koja misli da je Beograd samo krug dvojke – rekao je Marton. Takođe, okupljene je podsetio na to kako se u opštini Kikinda živelo za vreme dok je Vojvodina imala stvarnu autonomiju i kada se po proseku plata nalazila među slovenačkimm i hrvatskim opštinama, dokje danas po platama i zaposlenosti ispod proseka.

(BILSV, 07. 11. 2015)Izjave | Subota, 24. 09. 2016. | Komentara: 0

Stojšić: SPS u vlasti da bi sabotirala pridruživanje Srbije EU

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine ocenio je danas da Socijalistička partija Srbije učestvuje u vlasti kako bi sabotirala pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, prenosi portal Autonomija.info.
Odbori LSV | Petak, 23. 09. 2016. | Komentara: 0

Rebalans budžeta omogućava prečistač otpadnih voda u Novom Sadu

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević istakla je, kao jednu od važnih kapitalnih investicija, da će nakon rebalansa budžeta velika sredstva biti uložena u JKP „Vodovod i kanalizaciju“, a građani i građanke će dobiti prečistač otpadnih voda.
Izjave | Petak, 23. 09. 2016. | Komentara: 0

Posle kačenja zastave, mogli bi da urade nešto za Vojvodinu

NOVI SAD - Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević pozvala je danas na usvajanje Zakona o finansiranju Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook