Vojvođanska zemlja ne sme doživeti sudbinu Naftagasa

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanska zemlja ne sme doživeti sudbinu Naftagasa

RUSKO SELO – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton upozorio je danas da građani na referendumu moraju da odluče hoće li strancima biti dozvoljeno da poljoprivredno zemljište kupuju pod istim uslovima kao i naši državljani ili pod uslovima sličnim onima koje su u svojim zakonima postavile i zemlje članice Evropske unije.

LSV

Nakon šetnje 100 vojvođanskih zastava u Ruskom Selu, Marton je kod štanda na kojem se prikupljaju potpisi za taj refendum, zatražio podršku okupljenih, ukazavši da je bitno da građani, a ne Vlada Srbije kažu da li žele i pod kojim uslovima da prodaju vojvođansku zemlju. Upozorio je i da je jedan od vojvođanskih resursa otišao za „šaku dolara“.

– Vidimo da im to nije dosta pa su sad udarili na ovu našu vojvođansku zemlju, ovu našu crnicu. Ako prodamo i zemlju posle Naftagasa i posle svih vojvođanskih dobara, mislim da ćemo postati samo robovi, bez obzira da li je u pitanju Arapin, Eskim ili nešto treće. Postaćemo robovi koji će raditi za nadnicu strancima – rekao je Marton. On je istakao i da Liga nema ništa protiv stranaca, da želi da oni dolaze u Vojvodinu, da ulažu, otvaraju radna mesta, ali da se zna pod kojim uslovima to rade.

– Neke ozbilinije države istočne Evrope, kao što su Estonija ili Slovačka, dozvolile su strancima da kupuju zemlju, ali posle deset godina života stranca na njihovoj teritoriji i pet godina bavljenja poljoprivredom, u slučaju  Slovačke – rekaoje Marton. Marton je okupljenima rekao i da zbog toga nije dovoljno samo da se šeta sa najlepšom zastavom, već da je potrebno i pričti sa prijateljima i komšijama i objasniti im šta Liga traži svojom inicijatovim.

– Do sada smo bili jako tihi, pa je otišao Naftagas. Moramo dići glas da pokažemo Vladi koja misli da je Beograd samo krug dvojke – rekao je Marton. Takođe, okupljene je podsetio na to kako se u opštini Kikinda živelo za vreme dok je Vojvodina imala stvarnu autonomiju i kada se po proseku plata nalazila među slovenačkimm i hrvatskim opštinama, dokje danas po platama i zaposlenosti ispod proseka.

(BILSV, 07. 11. 2015)Odbori LSV | Utorak, 25. 10. 2016. | Komentara: 0

Gde je nestala zastava AP Vojvodine?

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić pitao je danas, u ime LSV, čelnike Grada Zrenjanina gde je nestala zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine sa Skupštine grada, zgrada javnih preduzeća i ustanova?
Izjave | Ponedeljak, 24. 10. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Mi smo za Baltik - mali Rusi

BEOGRAD – Srbija mora da uđe u radar baltičkim zemljama, pogotovo Estoniji, koja predsedavanje Evropskoj uniji preuzima u drugoj polovini sledeće godine. Zato mi u parlamentu, integracije, radimo na tome da početkom 2017. organizujemo ozbiljan sastanak sa parlamentarcima iz Estonije, kaže za list Danas Marinika Tepić, predsednica Odbora za evropske inodnosno Odboru za evropske tegracije Narodne skupštine.
Izjave | Petak, 21. 10. 2016. | Komentara: 0

Marton: Dijalog sa EU ne sme biti žrtvovan

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je večeras da Srbija nikako ne bi smela da žrtvuje dijalog sa Evropskom unijom (EU) zbog nerešenog statusa Kosova. Delegacija Grada Zrenjanina odbila je danas učešće na regionalnoj konferenciji u Temišvaru, jer je prilikom prezentacije na mapi država Srbija prikazana bez Kosova.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook