Vojvođanska zemlja ne sme doživeti sudbinu Naftagasa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanska zemlja ne sme doživeti sudbinu Naftagasa

RUSKO SELO – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton upozorio je danas da građani na referendumu moraju da odluče hoće li strancima biti dozvoljeno da poljoprivredno zemljište kupuju pod istim uslovima kao i naši državljani ili pod uslovima sličnim onima koje su u svojim zakonima postavile i zemlje članice Evropske unije.

LSV

Nakon šetnje 100 vojvođanskih zastava u Ruskom Selu, Marton je kod štanda na kojem se prikupljaju potpisi za taj refendum, zatražio podršku okupljenih, ukazavši da je bitno da građani, a ne Vlada Srbije kažu da li žele i pod kojim uslovima da prodaju vojvođansku zemlju. Upozorio je i da je jedan od vojvođanskih resursa otišao za „šaku dolara“.

– Vidimo da im to nije dosta pa su sad udarili na ovu našu vojvođansku zemlju, ovu našu crnicu. Ako prodamo i zemlju posle Naftagasa i posle svih vojvođanskih dobara, mislim da ćemo postati samo robovi, bez obzira da li je u pitanju Arapin, Eskim ili nešto treće. Postaćemo robovi koji će raditi za nadnicu strancima – rekao je Marton. On je istakao i da Liga nema ništa protiv stranaca, da želi da oni dolaze u Vojvodinu, da ulažu, otvaraju radna mesta, ali da se zna pod kojim uslovima to rade.

– Neke ozbilinije države istočne Evrope, kao što su Estonija ili Slovačka, dozvolile su strancima da kupuju zemlju, ali posle deset godina života stranca na njihovoj teritoriji i pet godina bavljenja poljoprivredom, u slučaju  Slovačke – rekaoje Marton. Marton je okupljenima rekao i da zbog toga nije dovoljno samo da se šeta sa najlepšom zastavom, već da je potrebno i pričti sa prijateljima i komšijama i objasniti im šta Liga traži svojom inicijatovim.

– Do sada smo bili jako tihi, pa je otišao Naftagas. Moramo dići glas da pokažemo Vladi koja misli da je Beograd samo krug dvojke – rekao je Marton. Takođe, okupljene je podsetio na to kako se u opštini Kikinda živelo za vreme dok je Vojvodina imala stvarnu autonomiju i kada se po proseku plata nalazila među slovenačkimm i hrvatskim opštinama, dokje danas po platama i zaposlenosti ispod proseka.

(BILSV, 07. 11. 2015)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook