Vojvođanski front nudi alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 15. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front nudi alternativu

ZRENJANIN - Ni Vojvodine, ni Srbije neće biti ukoliko se pod hitno ne počne ozbiljno raditi na zaustavljanju odlaska, prvenstveno, mladih ljudi iz naše države, izjavio je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

LSV
 
- Ne odlaze oni ni u kakvu bratsku Rusiju koja nam se sve češće nudi kao alternativa, nego odlaze na neki drugi kontinent ili u zemlje Evropske unije do koje, sve vlasti u nazad, nisu u stanju da nas dovedu, dok samoproklamovana opozicija tu Evropsku uniju ni ne pominje. Sve je teže živeti u zemlji u kojoj se takmiče između nacionalizma i ekstremnog nacionalizma, u kojoj i dalje huškaju na ratove, u kojoj se retko ko bavi budućnošću na pravi način – kazao je on gostujući u emisiji „Bez cenzure“ na zrenjaninskoj KTV.
 
Kolar je naglasio da Vojvođanski front treba da ponudi alternativu.
 
- Kada gledamo iz ugla nas koji živimo u Vojvodini, na predstojećim izborima imaćemo vladajuću SNS sa svojim satelitima, koji ne percipiraju vojvođanske specifičnosti, a autonomiju Vojvodine nemaju na horizontu svojih interesovanja. Imaćemo Savez za Srbiju koji sve više liči na Savez za veliku Srbiju, koji Vojvodinu ne prepoznaje, čiji predstavnici po mitinzima vređaju građanke i građane Vojvodine, koji ni Vojvodinu, ni EU čak nemaju ni pomenute u onom tzv. ugovoru sa narodom. Upravo zbog takve situacije na političkoj sceni, na pomolu je udruživanje vojvođanskih, anticentralističkih, regionalističkih stranaka i organizacija kroz formiranje Vojvođanskog fronta kao opcije koja bi građankama i građanima ponudila kvalitetnu alternativu – zaključio je on.

(SzILSV, 15.04.2019)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook