Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

Novi Sad, 12. decembar 2019 - Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, jer borba za Vojvodinu, njena prava i razvoj mogu postojati samo ako je Liga socijaldemokrata Vojvodine jaka i organizovana. Mi smo spremni da pružimo ruku proevropskim snagama u Srbiji i Beogradu, jer bez evropskog bloka, na narednim izborima, mnogi ljudi će ostati bez opcije za koju bi želeli da glasaju - rekao je Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV, na sednici Glavnog odbora stranke. 

LSV

On je dodao da Srbija ima jaku proevropsku političku volju i da tu političku volju treba artikulisati i da je zbog toga interes Vojvođanskog fronta da pronađe saveznike južno od Save i Dunava kako bi pokazala da je Evropska Srbija jedina nada i jedina budućnost za sve njene građanke i građane.

Ideja savezništva sa političkim partnerima van Vojvodine ima svoj opravdani osnov objasnio je Kostreš. 

- Od svog osnivanja do danas LSV ne samo da se zalaže za sistem vrednosti koji se danas prepoznaje kao evropski sistem vrednosti, nego se zalaže, pored autonomije Vojvodine, i za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije – drugačiji, bolji, kvalitetniji i efikasniji način organizacije naše države koji će dati šansu svim ljudima koji u njoj žive da žive dobro i kvalitetno, a ne samo da oni koji žive u Beogradu žive lepo, a mi svi ostali da patimo za nečim – kaže Kostreš.

Pored diskusije na temu aktuelne političke situacije i Memoranduma o budućnosti Vojvodine, članovima Glavnog odbora podneseni su izveštaji o radu Predsedništva i Glavnog odbora LSV, a usvojen je i predlog da se podrži Inicijativa „U ime kulture“.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook