Vojvođanski front se zalaže za okupljanje evropskog bloka u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 02. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front se zalaže za okupljanje evropskog bloka u Srbiji

Novi Sad, 03. februar 2020 - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da su optužbe da Vojvođanski front promoviše separatizam uvredljive i apsurdne i da će već u narednim danima biti još upadljivija njihova besmislenost.

LSV

- Naravno da su se razni uplašili od nas, zato što Vojvođanski front iz dana u dan raste i naravno da njima to smeta. Pošto nemaju šta da prigovore našem programu, kače nam razne pogrdne etikete, kao i tu da smo separatisti. To je besmislica. Besmislenost ovakvih optužbi uskoro će biti još uočljivija, jer će Vojvođanski front biti okosnica formiranja evropskog bloka u Srbiji, ne samo da ćemo se boriti za interese Vojvodine, nego ćemo se boriti za interese čitave Srbije, da Srbija bude normalna, pristojna evropska zemlja. Da naša deca ne bi išla u Evropu, mi moramo Evropu da dovedemo kod nas – kazao je on. 

Kostreš je dodao da je Vojvođanski front  prvenstveno formiran da štiti interese građanki i građana Vojvodine i Vojvodinu onakva kakva jeste.

- Hoćemo, između ostalog, i pre svega, da kontrolišemo naše resurse, ono što se zaradi u Vojvodini, vojvođanski novac mora da ima kontrolu. Sada Vojvođani, izgleda, služe samo za to da rade i da stvaraju resurse i novac, a sve to se nekontrolisano troši jer nama Vojvođanima i Vojvođankama niko ne podnosi račune – istakao je.

Bojan Kostreš je rekao da je važno da Vojvodina ima svog predstavnika koji je autentičan, koji će se bez dlake na jeziku boriti za ekonomska prava Vojvođanki i Vojvođana, koji će se boriti za to da su svi u Vojvodini jednaki bez obzira na veru, naciju, poreklo, zavičaj, bez obzira na to kad su u Vojvodinu došli.

- Mi želimo u Vojvodini da delimo ljude samo po tome ko poštuje zakone i ko ne poštuje zakone, ko plaća poreze i ko ne plaća poreze, i ko je pristojan i normalan čovek i ko to nije. Dakle, nikakva druga podela u Vojvodini nije dobrodošla. Vojvođanski front  nema nameru da razdružuje i odvaja, nego naprotiv da udružuje i spaja sve progresivne demokratske snage u evropski blok, ne samo u Vojvodini nego na teritoriji cele države – zaključio je Bojan Kostreš.

Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook