Vojvođanski front: Nećemo dopustiti da sprovedu izbornu krađu koju spremaju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 21. 06. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front: Nećemo dopustiti da sprovedu izbornu krađu koju spremaju

Novi Sad, 21. jun 2019 - Prvo odmeravanje snaga Vojvođanskog fronta na političkoj sceni desiće se 23.juna u Novom Bečeju gde se biraju članovi Saveta Mesne zajednice Novi Bečej. Priča o ovim naizgled malim i nebitnim izborima počela je pre nekoliko meseci kada su predstavnici Srpske napredne stranke odbili da bilo kome sem svoje partije dozvole posmatraže na izbornim mestima, a listu nazvali Aleksandar Vučić. Posle energičnog protesta Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je ukazala javnosti na apsurdnost ovakvog nedemokratskog sistema izbora i banalnost insistiranja na sakrivanju kandidata bez autoriteta iza imena predsednika Srbije, iz centrale SNS je stigao nalog da se ovi izbori za MZ otkažu i pripreme novi.

LSV

Primorani da glume poštovanje demokratskih izbornih procedura predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke u Novom Bečeju za izbore 23.juna prihvatili su ono što je u svim civilizovanim zemljama normalno i sada će i ostali učesnici na izborima imati mogućnost da kontrolišu izborne radnje.

To je ono što je zvanična slika u javnosti.

Nezvanično, iza zatvorenih vrata, pregledani su spiskovi imena koje su kandidati drugih partija morali da prilože kao dokaz da imaju podršku dela glasača za izlazak na izbore. Potpis na listi kandidata koji nije iz vladajuće novobečejske koalicije SNS-DS-SRS, opštinari su shvatili kao otvoreni poziv na pritisak i ucene. Ti ljudi su pozivani prećeno im je i doživeli su razne neprijatnosti. Šarena laža o prihvatanju fer uslova izborne borbe tako je doživela svoj kompletan fijasko.

Dodatni signal o tome koliko su spremni na sve kako ne bi dopustili prvi izborni poraz svoje stranke, bio je to što je na uobičajenoj obuci kontrolora na izbornim mestima rečeno da oni nemaju pravo da zaustave osobu koja učini nepravilnost tokom glasanja i umesto ubacivanja glasačkog listića isti pokušla da iznese sa glasačkog mesta.

Sistem izborne prevare u Srbiji poznat pod nazivom „Bugarski voz“ tako je javno dobio otvorena vrata na izborima za članove Saveta Mesne zajednice Novi Bečej.

Predstavnici vladajuće koalicije sve ovo rade zbog toga što su svesni da neće dobiti podršku građana na izborima posle toga što su sprečeni u pokušaju da na prevaru podignu  porez, posle toga što su pokazali da ne umeju da se izbore sa komunalnim problemima, pa je Novi Bečej nekoliko puta u poslednjih mesec dana poplavljen, a grad sve neuredniji i zapušteniji.

Pored komualnih problema koje godinama ne uspevaju da reše, predstavnici vlasti u Novom Bečeju nisu uspeli da spreče ni odlazak poreske uprave iz ovog mesta, kumovali su odlasku 2 fabrike, pa je pretvaranje dinamične perspektivne varošice, kakav je Novi Bečej nekad bio, u zapušteno selo postalo sve očiglednije čak i njima samima, zato su spremni na sve moguće poteze da sačuvaju vlast.

Predstavnici Vojvođanskog fronta u Novom Bečeju, koji pokušavaju da okupe sve snage kako bi se zaustavilo njegovo dalje propadanje upozoravaju da neće dopustiti izborne manipulacije i poziva sve građane da izađu na izbore jer se do velikih ciljeva i izlaska iz sivila stiže malim koracima. Najlakše je sedeti kod kuće i žaliti se da nema dovoljno kvalitetnih ljudi  koji bi nešto promenili, evo priliki da se krene od vlastitog dvorišta.

Saša Šućurović
Predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Nenad Čanak podsetio na heroje pobede nad nacizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i Kanade u Srbiji u kojem je podsetio na herojske dane juna 1944. godine kada su se savezničke snage iskrcale u Normandiji i započele konačanu bitku za pobedu nad nacizmom.
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.
Saopštenja | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Naša politika je manifest potreba i nade običnih, pristojnih ljudi

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Požarevcu da je politika UDS svojevrstan manifest običnog, pristojnog i poštenog sveta, građanina Srbije koji je za demokratske, evropske i građanske vrednosti u srpskoj politici. UDS će biti predstavnik politike koja i sluša i čuje ljude, a ne tretira ih kao brojeve u politici i na izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook