Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija publikacije "Vodič kroz strategiju Evropa 2020", koju je priredio Evropski pokret u Srbiji. Promociju je otvorila potpredsednica pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević, koja je tom prilikom istakla da očekuje da će naša zemlja do 2020. godine biti članica Evropske unije, naglasivši pri tom da je Vojvodina adut Srbije na tom putu.

Maja Sedlarević

"Nadam se da ćemo uskoro početi i pregovore sa Evropskom unijom i verujem da u tim pregovorima mora da učestvuje i predstavnik Vojvodine, jer smo prepoznati kao dobri partneri na poslovima iz oblasti evro integracija " kazala je Sedlarevićeva. Takođe, ona je ukazala na to da nam Evropa nudi rešenje, svoje vrednosti i pravila, a da je na nama je da ih prihvatimo, a na nama je i brzina kojom ćemo ta pravila implementirati.

"Koliko god grubo i rogobatno zvučalo to da se nadam da ćemo do 2020. godine biti deo EU, nas još čeka ozbiljan i dug i put i posao da ispunimo sve one uslove koje moramo da bi smo postali uređeno građansko društvo, koje funkcioniše po određenim pravilima koje propisuje i zahteva Evropska unija " istakla je ona. Pored potpredsednice Sedlarević, na prezentaciji ovog strateškog dokumenta govorili su i zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji i koordinator na projektu Ivan Knežević, kao i autori tematskih oblasti u okviru Vodiča, prof. dr Vlastimir Matejić, autor poglavlja "Istraživanja, razvoj i inovacije" i Aleksandar Kovačević, nezavisni ekspert, autor poglavlja o Energiji. Cilj prezentacije Vodiča kroz strategiju Evropa 2020 je da se  šira javnost informiše o glavnim zadacima strategije razvoja koju je Evropska unija donela prošle godine i koja će važiti do 2020. godine. Takođe, jedan od ciljeva je i da se pomogne svim nivoima vlasti da na što efikasniji način u procesu planiranja i sprovođenja reformi usklade svoje ciljeve sa prioritetima strategije Evropa 2020, uz uključivanje svih relevantnih aktera u navedene procese.

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook