Vojvodina će umeti da se odbrani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 04. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina će umeti da se odbrani

Novi Sad, 04. april 2017 - Povodom još jednog u nizu ekstremističkih napada na Vojvodinu, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da reaguju. 

LSV

Juče je predsednik ekstremno desničarske organizacije Napredni klub, Čedomir Antić, pozvao na protivustavno i nasilno ukidanje autonomije Vojvodine. Poznati falsifikator istorije, koji je dejtonski bosanskohercegovački entitet smestio u srednji vek, rešio je da svoje veliko umeće u negiranju istine primeni i na istoriji Vojvodine, čiju prošlost pokušava da utemelji na grubim i besmislenim neistinama. 

U svojim žalosnim pokušajima da kompromituje Vojvodinu, Antić je delegitimisao i postojanje same Srbije, koja je kao republika konstituisana u isto vreme i pod istim okolnostima kao i Vojvodina, na kraju Drugog svetskog rata i kao rezultat antifašističke pobede.

Ipak, sve to Antiću ne znači mnogo jer je reč o čoveku koji je javno deklarisao svoja anti-antifašistička uverenja. Čitava javnost je mogla da ga čuje kako nedavno izgovara da fašisti nemaju nijedan razlog da prekidaju njegove tribine. Na sreću, antifašisti imaju puno razloga da stanu na put ovom neuspešnom političaru i istoričaru u pokušaju.

Na kraju, podsećamo Čedomira Antića na još jednu lekciju koju je, kao i sve prethodne zaboravio, ako ih je ikada i znao. Autonomija Vojvodine je nastajala u Drugom svetskom ratu i na samom njegovom kraju je i konstituisana, kao rezultat antifašističke borbe svih njenih naroda. 

LSV neće sedeti skršenih ruku na najnovije napade i pretnje ekstremne desnice na Vojvodinu i njenu autonomiju. U borbi protiv novog fašizma 21. veka, znaćemo da odbranimo Vojvodinu, neka ne testiraju našu volju i dosledna antifašistička opredeljenja.

Jedino u čemu se sa Antićem slažemo, vojvođansko pitanje nije rešeno i na njegovo otvaranje, očito je, nećemo još dugo čekati.


Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook