Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.

"Priča o prenosu nadležnosti na grad Beograd iskreno me raduje jer to znači da će Vojvodina konačno dobiti jednog pravog saveznika " ocenio je Kostreš za današnji Dnevnik.

"Očekujem da će nam se u procesu decentralizacije i regionalizacije vrlo brzo pridružiti i Šumadija, i jugoistočna Srbija i Sandžak... jer je to jedini put koji će obezbediti razvoj Srbije " naveo je Kostreš. On je kazao i da se grad Beograd nikako ne može smatrati lokalnom samoupravom već regionalnom upravom, kao što su organizovani gradovi Madrid, Beč ili Berlin.

"A prenos nadležnosti s Republike na glavni grad pokazaće da je to proces koji je suvisao i koji ima smisla. I očekujem da će Vojvodina od toga moći samo da proftira. Jer, baš bih voleo da čujem da sad neko Dragana Đilasa ili Beograđane optuži za separatizam! " istakao je Kostreš.  Dodao je da će to doprineti da se Vojvodina bolje razume, te da njeni zahtevi za vraćanje imovine i prihoda ne znače da je Pokrajina separatistički nastrojena već da može mnogo bolje i kvalitetnije od centralne vlasti da upravlja svojim resursima.

(BILSV, 11. 04. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook