Vojvodina i Zrenjanin pobeđuju samo jedinstvom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina i Zrenjanin pobeđuju samo jedinstvom

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin čestita građanima Zrenjanina Dan oslobođenja od fašizma.

LSV

- Pre tačno 75 godina iz našeg grada je prognano najveće zlo modernog doba. Građani Zrenjanina su fašizam pobedili svojim jedinstvom. Antifašisti našega grada borili su se rame uz rame, bez obzira na ime ili prezime. Antifašizam i tada i danas simbolizuje duh tolerancije, koja se snažno bori protiv političkih ideja koje zagovaraju etničku, versku ili rasnu mržnju – navode u saopštenju zrenjaninski ligaši i dodaju da je to bitna poruka i u 2019. godini.

I dalje su prisutni protagonosti ideje „Krvi i tla“ koja je u toku drugog svetskog rata, samo u našem gradu u crno zavila hiljade porodica, napominju u LSV.

- Jezik mržnje i isključivosti na površinu je izbio ratnih devedesetih godina, a i danas živi.
Nedopustivo je da se u Zrenjaninu zapostavlja tradicija antifašističke borbe. Rodna kuća narodnog heroja Servo Mihalja se srušila, a nedavno je jedno privatno preduzeće prekrilo spomen ploču partizanskom časopisu „Slobodna Vojvodina“ koji je od 1942. ilegalno bio štampan u našem gradu.  Baš zato nam je preko potrebno novo jedinstvo. Samo zajedno ćemo ponovo odbraniti Vojvodinu od zla! Pravi garant nove pobede Vojvodine i Zrenjanina je Vojvođanski front – naglašeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

 (SzILSV, 02.10.2019)



Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook