Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

Novi Sad, 19. septembar 2017 - Ovog vikenda, 23. i 24. septembra navršava se trideset godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u tada jedinoj partiji, Savezu komunista Srbije, pobedio Slobodan Milošević. Bio je to početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.

LSV
 
Pobedom dogmatske i konzervativne struje u Savezu komunista Srbije, koju je predvodio Slobodan Milošević, nad predstavnicima liberalnije orijentacije koju je reprezentovao Ivan Stambolić, široko je otvoren put za prodor nacionalizma u Srbiji. Nacionalistička ideologija već je bila prisutna u tadašnjem društvu, Memorandum SANU je potpalio fitilj koji će Miloševićevim političkim trijumfom eksplodirati u najveću evropsku krizu od kraja Drugog svetskog rata.
 
Nakon što se ustoličio na vlasti u Beogradu, za manje od godinu dana, Milošević je svoj krvavi pir i svoju politiku nasilja i razbijanja Jugoslavije počeo upravo gaženjem vojvođanske autonomije. 
 
Zbog toga s pravom tvrdimo da je Vojvodina bila prva žrtva pogubne i zločinačke politike koja je odnela pobedu pre trideset godina na Osmoj sednici.
 
Kao i tokom svih ovih decenija, LSV neće pristati i neće se pomiriti sa tim da nasilje koje je pobedilo pre tri decenije može biti trajna karakteristika našeg društva. 
 
Borićemo se i dalje protiv nasilja i svih posledica koje su iz njega proizašle.
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad ČanakDogađaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Pusta sela slika propadanja Vojvodine, a zakon o njenom finansiranju i dalje svi odbijaju

Autonomna pokrajina je od 2008. godine bez rešenog finansiranja, a jubilarnu desetu od kada je istekao rok iz Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, po kojem je Zakon o finansiranju nadležnosti APV trebalo da bude usvojen do 31. decembra 2008. godine, podsetila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga na današnjoj objedinjenoj raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV: DS i SzS da konačno otvoreno kažu šta misle o Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Demokratsku stranku i Savez za (veliku) Srbiju da konačno i bez okolišenja kažu kako vide rešenje problema ubrzanog propadanja Vojvodine, kršenje Ustava Srbije kroz poništavanje ionako fasadne autonomije naše pokrajine, te da prestanu da kriju taj stav kao zmija noge, izgovarajući se bojkotom rada parlamenta.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Ne tražimo da nam se nešto daje, nego da se manje uzima

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na višegodišnje propadanje AP Vojvodine zbog nepostojanja zakona kojim će biti definisano finansiranje njenih nadležnosti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook