Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

Novi Sad, 19. septembar 2017 - Ovog vikenda, 23. i 24. septembra navršava se trideset godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u tada jedinoj partiji, Savezu komunista Srbije, pobedio Slobodan Milošević. Bio je to početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.

LSV
 
Pobedom dogmatske i konzervativne struje u Savezu komunista Srbije, koju je predvodio Slobodan Milošević, nad predstavnicima liberalnije orijentacije koju je reprezentovao Ivan Stambolić, široko je otvoren put za prodor nacionalizma u Srbiji. Nacionalistička ideologija već je bila prisutna u tadašnjem društvu, Memorandum SANU je potpalio fitilj koji će Miloševićevim političkim trijumfom eksplodirati u najveću evropsku krizu od kraja Drugog svetskog rata.
 
Nakon što se ustoličio na vlasti u Beogradu, za manje od godinu dana, Milošević je svoj krvavi pir i svoju politiku nasilja i razbijanja Jugoslavije počeo upravo gaženjem vojvođanske autonomije. 
 
Zbog toga s pravom tvrdimo da je Vojvodina bila prva žrtva pogubne i zločinačke politike koja je odnela pobedu pre trideset godina na Osmoj sednici.
 
Kao i tokom svih ovih decenija, LSV neće pristati i neće se pomiriti sa tim da nasilje koje je pobedilo pre tri decenije može biti trajna karakteristika našeg društva. 
 
Borićemo se i dalje protiv nasilja i svih posledica koje su iz njega proizašle.
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad ČanakSaopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Ministre, recite istinu o Turskom toku!

Budući da se izgradnja kraka gasovoda „Turski tok“ od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom već zahuktala i da u Luku Novi Sad stižu cevi, dok se na nekim lokacijama u zemlji one već i postavljaju, krajnje je vreme da ministar energetike Aleksandar Antić obavesti javnost o tome šta se tačno radi, kako se radi i pod kojim uslovima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook