Vojvodina je preživela i veće izazove, preživeće i ovaj

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina je preživela i veće izazove, preživeće i ovaj

Novi Sad, 25. novembar 2018 - Sto godina od kraja Prvog svetskog rata. Srbija, kao zemlja saveznica, bila je pobednik u tom ratu. Unitarno uređenje Srbije do 1918. godine odredilo je sudbinu Vojvodine. Agresivnoj unitarističkoj politici Beograda već tada su se suprotstavili Vojvođani koji su se snažno zalagali za očuvanje identiteta pokrajine.

LSV

Vojvodina u sastav nove države ulazi kao jedan od njenih najbogatijih krajeva. Odmah posle Slovenije. U novoj državnoj zajednici Vojvodina je naglo siromašila. Vojvođani su plaćali 939 dinara poreza, a stanovnici Srbije 180 dinara. Sa druge strane, državne investicije su znatno više usmeravane ka Srbiji, nego prema Vojvodini. Petnaest pute se više investiralo u Srbiju!

Današnje vlasti potpuno zanemaruju važnost pobede nad fašizmom i period autonomije Vojvodine. 

Te godine predstavljaju period snažnog institucionalnog i ekonomskog razvoja Vojvodine, a vlasti ga zaboravljaju.

Čitava priča o prisajedinjenju služi da se ne pita gde su pare.

Danas nema Zakona o finansiranju Vojvodine, u Banatu nema pijaće vode, putevi su u rupama, vozovi „jure“ 25 kilometara na sat, privredni giganti su uništeni, a gradovi i sela zapušteniji nego ikada. Vojvodinu godišnje napusti 20.000 ljudi. Za godinu dana nestane cela Senta.

Mi nemamo problem sa 1918. već sa 2018. Centralizacija guši i siromaši Vojvodinu!
Snažno i dosledno ćemo se boriti za ideju autonomije Vojvodine. Najoštrije ćemo se suprotstaviti svima koji bi da je ukinu i ponize.

Vojvodina je preživela i veće izazove, preživeće i ovaj.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

Predsednik
Vojvođanske partije
Aleksandar OdžićDogađaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook