Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Zrenjanin, 21. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. Zato smo se okupili u Vojvođanski front koji objedinjuje vojvođanske, anticentralističke snage, stranke, udruženja i pojedince koji baštine evropske vrednosti, očuvanje antifašističkog nasleđa i ravnopravnost svih građana.

LSV

Propadanje našeg Zrenjanina i Vojvodine traje već decenijama. Zrenjanin ima starije stanovništvo (43,3) i od proseka Vojvodine (42,7) i od proseka Republike Srbije (43,0), pri čemu su žene (45,1) u proseku starije od muškaraca (41,4). Nekada je Vojvodina bila druga po razvijenosti u SFRJ, odmah iza Slovenije, a danas je siromašna regija koja ubrzano propada.

Subvencije za poljoprivrednike padaju (2011. godine su bile 14.000 dinara, danas su 4.000 dinara po hektaru). Putevi se grade svuda osim u Vojvodini (od 167 km koliko je izgrađeno na teritoriji Srbije, samo 17 km je u Vojvodini). U Vojvodini se gase i pruge. Vojvodina se zbog siromaštva prazni, škole se gase, sela odumiru. 

Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, dok država ulaže 200 miliona evra u Nacionalni stadion, a metro u Beogradu je nacionalni projekat koji se finansira iz državnog budžeta. Budžet Grada Beograda duplo je veći od budžeta Vojvodine. 

Ne pristajemo na to da mi moramo da živimo lošije, da bi se u Beogradu živelo bolje. Ne pristajemo na to da se za bilo koju elementarnu potrebu u Vojvodini mora čekati na saglasnost iz Beograda. 

Zato je važno, više nego ikad do sad, da se svi mi koji živimo u Vojvodini ujedinimo, da zbijemo redove i založimo se za sebe, za Zrenjanin, za Vojvodinu. 

Mi želimo da upravljamo našom sudbinom i resursima koji postoje na teritoriji Vojvodine. Građani koji ovde žive najbolje znaju šta njima treba, mnogo bolje od nekog birokrate u Beogradu.

Vojvodina nikada nije bila problem, ona je uvek bila rešenje. 

Vreme je da zaustavimo propadanje Zrenjanina i Vojvodine! Vreme je da se u Zrenjaninu i Vojvodini ponovo živi pristojno od svog rada, da se odavde ne odlazi, nego da se, kao i uvek do sada, ovde dolazi! Liga socijaldemokrata Vojvodine će se zajedno sa ostalim članicama Vojvođanskog fronta boriti za to!

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Zrenjanin



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook