Vojvodina mora da se brani od centralizma

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina mora da se brani od centralizma

Bečej, 25. maj 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da je sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila eksploatisana. 

LSV

- Dolazimo do pitanja da li se može nešto sačuvati za buduće generacije ako se ne budemo branili. Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke – u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu – rekao je Čanak na tribini Vojvođanskog fronta „Vreme je za Vojvodinu“ u Bečeju, a koju su organizovale LSV i Vojvođanska partija.

On je potvrdio da će prisustvovati sednici Narodne skupštine o Kosovu, koja je zakazana za ponedeljak, 27. maj. 

- Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Republike Srbije, a Skupština nije donela Zakon o sprovođenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan – izbori nikada nisu ni planirani – naveo je lider LSV.

- Za ovih 30 godina ni LSV, ni VP, nisu odustale od svoje ideje. U međuvremenu smo bili svedoci odnosa različitih vlasti prema Vojvodini. Vojvodini niko neće vratiti sve ono što joj pripada i što joj je nasilno oduzeto ako to ne uradimo mi sami, Vojvođanke i Vojvođani. Ne možemo očekivati da će joj oni koji su joj oduzeli sve vratiti nešto - istakao je predsednik VP Aleksandar Odžić. 

On je potvrdio da su u Vojvođanski front pozvani svi koji se zalažu za Vojvodinu, pre svega njenu autonomiju, ali i odlazak mladih. 

Predsednica opštinskog odbora Bečej i članica predsedništva Vojvođanske partije Vera Guljaš je istakla da LSV i VP spaja borba za povratak autonomije zbog toga što smo u prošlosti dokazali da znamo kako da je koristimo. 

Na tribini je govorio i predsednik opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth. 

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2019. | Komentara: 0

Šta će država preduzeti protiv Srbske časti?

Vikend je prošao a javnost u Republici Srbiji nije dobila odgovor na pitanje odakle pravo izvesnoj, očito paravojnoj organizaciji, da nekome uđe u kuću i uzima pravdu u svoje ruke. Šta su nadležni državni organi konkretno preduzeli u vezi sa akcijom „Srbske časti“,  kao i snimka u kojem oni maloletnika u njegovoj kući u Nišu obaveštavaju da mu oduzimaju konja, uz obrazloženje da ga je tukao?
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook