Vojvodina nije protočni bojler

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 02. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina nije protočni bojler

NOVI SAD – Veći deo sredstava iz budžeta Srbije namenjenih za kapitalne rashode u Vojvodini za 2011. godinu nije uplaćen, zbog čega je Pokrajina ostala bez šest milijardi dinara, potvrđeno je agenciji Beta u Vladi AP Vojvodine.

Bojan Kostres

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da je taj primer najbolji dokaz da se različito može tumačiti ustavna obaveza da budžet Vojvodine treba da iznosi najmanje sedam odsto budžeta Srbije.

– Ukoliko se tih sedam odsto republičkog budžeta ne tumače kao kapitalni rashodi za Pokrajinu, već kao transferna sredstva, onda pokrajinska administracija služi samo kao protočni bojler i u toj situaciji nam Ustav ni ne treba – rekao je Kostreš agenciji Beta. Uz podsećanje da je njegova stranka bojkotovala ustavni referendum, Kostreš je ocenio da je tih sedam odsto "prevara i skretanje pažnje sa činjenice da bi Vojvodina najbolje funkcionisala sa izvornim prihodima, sopstvenom imovinom i zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću".

– Ako uvek zavisite od volje u Beogradu, uvek ćete na ovaj način i prolaziti. Sadašnji sistem je loš i po njemu se ne može tačno utvrditi koliko nam para iz budžeta pripada. Možda Beograd misli da nam nije ništa dužan – rekao je Kostreš.

(BILSV, 08. 02. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook