Vojvodina radi, a Beograd troši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.

On se pri tom pozvao na najnovije podatke Republičkog zavoda za statistiku u vezi s regionalnim prikazom spoljnotrgovinske robne razmene Srbije, napominjući da je pre 20 godina ukinut vojvođanski Zavod za statistiku, zbog čega ne postoji precizna i pregledna pokrajinska statistika.

"Novi podaci o ekonomskim kretanjima u Srbiji ukazuju na to da Vojvodina ima skoro 36 odsto udela u izvozu u državi, što je više nego što ima udela u stanovništvu " naveo je Marton na konferenciji za novinare. Iako je Beograd prestonica Srbije, dodao je on, stvari ipak treba nazvati pravim imenom.

"Neopravdano je da su plate u Vojvodini, koja ima najveći udeo u izvozu, za desetine hiljada dinara manje od plata u glavnom gradu Srbije " istakao je Aleksandar Marton i podsetio da su Zrenjaninke i Zrenjaninci pre 20 godina imali ubedljivo veće plate od stanovnika, danas najrazvijenijih, opština Beograda - Starog grada i Vračara. Kako je rekao, ovi podaci ukazuju na to da se u Vojvodini daleko najviše proizvodi i izvozi, te se stoga i postavlja pitanje: "Gde idu ti novci?".

(BILSV, 05. 04. 2011.)




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook