Vojvodini centralizacija najgori neprijatelj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvodini centralizacija najgori neprijatelj

Novi Sad, 03. april 2019 - Pre nekoliko meseci je Liga socijaldemokrata Vojvodine već postavljala pitanje šta će biti sa zaposlenima kompanije „L.E.D. tri“ iz Kule - budući da je u stečaju, sedište preseljeno za Beograd, a zaposlenima nisu isplaćene zaostale zarade, niti su uplaćeni pripadajući porezi i doprinosi. 

LSV

Nakon što je izostala reakcija nadležnih organa, 19. marta je poslato otvoreno pismo na nekoliko adresa: 

- predsedniku Republike Srbije 
- predsednici Vlade Republike Srbije 
- ministru privrede Republike Srbije 
- ministru finansija Republike Srbije
- ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
- kabinetu ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i populacionu politiku 
- predsednici Odbora Narodne skupštine Republike Srbije za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i 
- predsedniku Opštine Kula.  

Uslovi za život 170 zaposlenih kompanije „L.E.D. tri“ su alarmantni, budući da se Opština Kula proglasila nenadležnom za rešavanje ovog problema, toliko da čak ni inspekcijski nadzor nije moguć. Sve ovo govori koliko je centralizacija loša po građane i građanke Vojvodine, jer niko ne može da zaštiti zaposlene, nadoknadi prava i obaveze za koje su uskraćeni. Opština Kula ne može, Beograd je nezainteresovan. 

Nakon što su otvorena pisma dostavljena, očekujem odgovore nadležnih šta će uraditi u pravcu rešavanja egzistencijalnih problema stanovnika Kule. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Olena Papuga



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook