Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas da se novim zakonom o železnici priznaju upravljačka, osnivačka i vlasnička prava Vojvodine nad delom železnice koji je na teritoriji pokrajine i onim delom koji je finansiran sredstvima Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

- Smatramo da sve ono što je finansirano sredstvima Vojvodine treba da bude u njenom vlasništvu bez obzira da li postojeći zakon i Ustav priznaju osnivačka i upravljačka prava Vojvodine - rekla je novinarima u Skupštini Srbije portparolka i poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je navela da su amandmani koje je LSV podneo na predlog zakona o železnici u saglasnosti sa rešenjima koja ta stranka predlaže za zakon o javnoj svojini.

- Isto kao i u slučaju zakona o svojini naš glavni odbor će doneti odluku na koji način će LSV glasati o zakonu o železnici u zavisnosti od toga kakav bude tretman amandmana - rekla je Jerkov. Ona je dodala da će LSV podržati amandmane Saveza vojvođanskih Mađara koji takođe traži da deo železnice bude u svojini Vojvodine. Skupština je danas počela raspravu o zakonu o železnicama.

Govoreći o radu parlamenta u narednom periodu, Aleksandra Jerkov je danas kazala i da se nada da se poslanici neće ponašati onako kako to diktira predizborna kampanja nego da će ozbiljno obavljati svoj posao do kraja mandata.

(BILSV, 07.09.2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook