Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas da se novim zakonom o železnici priznaju upravljačka, osnivačka i vlasnička prava Vojvodine nad delom železnice koji je na teritoriji pokrajine i onim delom koji je finansiran sredstvima Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

- Smatramo da sve ono što je finansirano sredstvima Vojvodine treba da bude u njenom vlasništvu bez obzira da li postojeći zakon i Ustav priznaju osnivačka i upravljačka prava Vojvodine - rekla je novinarima u Skupštini Srbije portparolka i poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je navela da su amandmani koje je LSV podneo na predlog zakona o železnici u saglasnosti sa rešenjima koja ta stranka predlaže za zakon o javnoj svojini.

- Isto kao i u slučaju zakona o svojini naš glavni odbor će doneti odluku na koji način će LSV glasati o zakonu o železnici u zavisnosti od toga kakav bude tretman amandmana - rekla je Jerkov. Ona je dodala da će LSV podržati amandmane Saveza vojvođanskih Mađara koji takođe traži da deo železnice bude u svojini Vojvodine. Skupština je danas počela raspravu o zakonu o železnicama.

Govoreći o radu parlamenta u narednom periodu, Aleksandra Jerkov je danas kazala i da se nada da se poslanici neće ponašati onako kako to diktira predizborna kampanja nego da će ozbiljno obavljati svoj posao do kraja mandata.

(BILSV, 07.09.2011.)




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook