Vojvodini se zakida još 2,2 milijarde dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 01. 2015. | Komentara: 0

Vojvodini se zakida još 2,2 milijarde dinara

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je u emisiji „Radar“ RTV da će resor poljoprivrede, kojim rukovodi,ove godine  raspolagati sa manje novca.

LSV

- Zbog zaključka Vlade Republike Srbije, kojim se 20 opština na teritoriji Vojvodine oslobađaju otplaćivanja vodnih naknada, oko 800 miliona manje će biti u budžetu, samo po tom osnovu. Sa druge strane, promena načina subvencionisanja poljoprivrednog zemljišta, odnosno, poljoprivrednih gazdinstava će dovesti do toga da će pasti prosečna cena zakupa državnog zemljišta, odakle se mi finansiramo, i računamo da lokalnim samoupravama i Autonomnoj Pokrajini Vojvodini po tom osnovu u 2015. godini može biti i do milijardu i 400 miliona dinara manje za finansiranje poljoprivrede – kazao je Bogaroški i dodao da je situacija poprilično crna.

Komentarišući zamerke opozicionih stranaka u Vojvodini da nije problem u malom procentu koji stiže iz republičkog budžeta, već u nesposobnoj Pokrajinskoj vladi, te da budžet nije dovoljno racionalan, razvojni i transparentan u delu Uprave za kapitalna ulaganja i sredstva koja se plasiraju preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Bogaroški kaže da je ta kritika neutemeljena.

On navodi da je Sekretarijat sve svoje programe po kojima radi, stavio kao tačku dnevnog reda na sednicu Skupštine na kojoj se debatovalo o budžetu, ali da mu je žao što su poslanici SNS napustili sednicu i nisu saslušali planove za svaki dinar od sedam milijardi, koliko je namenjeno poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu.
- Znači, bukvalno, svaka mera je i usmeno i pismeno obrazložena, tako da ne postoji nijedan jedini argument, osim za onoga ko možda nije pročitao materijal za Skupštinu, da tvrdi tako nešto – zaključio je Bogaroški.

On je u emisiji podsetio i da od usvajanja Ustava 2006. godine do današnjeg dana, preko milijardu evra nije stiglo u pokrajinski budžet, a trebalo je, da bi se ispunila ustavna odredba od sedam odsto republičkog budžeta

(BILSV, 21.01.2015)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook