Vreme je za Vojvodinu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

Vreme je za Vojvodinu!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad juče su ispred Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike delili promotivni materijal i letke, upozoravajući pritom na loš položaj Vovodine i njenih građana.

LSV

Dok je pokrajinski parlament odlučivao o budžetu za 2019. godinu, ligašice i ligaši su na štandovima građanima delili letke i kalendare „Vreme je za Vojvodinu“ i skretali pažnju na to da Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine kasni deset godina i da se na taj način punu deceniju krši Ustav.

Uprkos hladnom vremenu i poledici, građane su podsećali i na činjenicu da je Vojvodina od visoko razvijene regije postala siromašan deo Srbije, da su pre 30 godina plate u njoj bile 50% iznad, a danas su 5% ispod republičkog proseka.

- Dok se u Beogradu grade kule, 60 odsto građana Vojvodine nema ispravnu vodu za piće, putevi su u rupama, a sela se gase. Pritom, vladajuća većina ne čini ništa da se položaj Vojvodine popravi – rekao je Rade Maleš, član Izvršnog odbora LSV Novi Sad, u razgovoru sa građanima.

Ligašice i ligaši su brojne građane i građanke u razgovoru upoznali i sa činjenicom da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za objedinjavanje svih vojvođanskih snaga i da je njen cilj autonomna Vojvodina u decentralizovanoj Srbiji.

(SZILSV, 21.12.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook