Vučić i Brnabićeva da ozbiljno shvate upozorenja Evropske unije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 30. 08. 2019. | Komentara: 0

Vučić i Brnabićeva da ozbiljno shvate upozorenja Evropske unije

Novi Sad, 30. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da ozbiljno shvate upozorenja koja stižu iz Evropske unije, a koja se odnose na potpisivanje trgovinskog sporazuma sa Evroazijskom unijom, koje je najavljeno za 25. oktobar.

LSV

Poslednje u nizu upozorenja stiglo je od ministra inostranih Slovačke Miroslava Lajčaka, koji je istakao da je potpisivanje trgovinskog sporazuma  sa zemljama "proruske grupacije" veoma loše za odnose Srbije i Evropske unije, jer je kretanje naše zemlje u više pravaca neprihvatljivo.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da  je spoljnopolitička orijentacija Srbije nepouzdana i nejasna i da se na taj način ugrožava put naše zemlje ka Evropskoj uniji.

Sedenje na više stolica samo šteti Srbiji!

Našu vlast je potrebno podsetiti na ogromnu pomoć koju Srbija dobija od Evropske unije. Od 2001. godine do jula 2019. godine, preko raznih fondova, naša zemlja je od institucija EU dobila blizu četiri milijarde evra.

Sa druge strane, pomoć Ruske federacije našoj zemlji je izuzetno skromna, a sve investicije su za posledicu imale ozbiljnu štetu.

To se naročito odnosi na privatizaciju Naftne industrije Srbije, koja je, gotovo, poklonjena Rusiji.

Srbija se kao država mora modernizovati, a to bez ulaska u Evopsku uniju nije moguće.

Svako skretanje sa evropskog puta je korak unazad i predstavlja gubljenje dragocenog vremena. Ali je i vrednosno pitanje prvog reda. Gradimo li slobodno i demokratsko društvo sa jakim institucijama i pravnom državom ili izolovanu autokratiju po ugledu na ruski sistem?!

Poslednji podaci Statističke agencije Evropske unije (Evrostata) govore da Srbiju godišnje napusti preko 50.000 građana. To je pola miliona građana u toku jednog popisnog perioda. Srbija za deset godina izgubi gradove veličine Novog Sada i Zrenjanina.

Ovu demografsku katastrofu je moguće zaustaviti samo jasnim proevropskim kursom a opasna evroazijska lutanja moraju se pod hitno prekinuti!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook