Vuk Jeremić otkrio pravo lice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 21. 09. 2019. | Komentara: 0

Vuk Jeremić otkrio pravo lice

Novi Sad, 21. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine u potpunosti razume i saglasna je sa svima onima koji smatraju da uslovi za izbore u Srbiji nisu ni izbliza demokratski, ali upozorava javnost da pojedine partije iz samoproklamovane “prave opozicije” očigledno žele da bojkotuju izbore kako bi po svaku cenu sprečile svaki nagoveštaj rešavanja kosovskog pitanja i tako onemogućile da Srbija konačno krene putem evroatlantskih integracija.

LSV

Maske su pale, kada je u pitanju Narodna stranka i njen lider Vuk Jeremić, koji je juče, povodom rešavanja pitanja Kosova, rekao da mora da se spreči plan priznanja Kosova kao nezavisne države: "To moramo da sprečimo, a najbolji način da to učinimo jeste da bojkotujemo izbore, jer će biti nelegitimne sve odluke tako uspostavljenih organa. Ko želi da Vučić prizna Kosovo, neka izađe na izbore, a ko ne želi, neka na dan izbora ostane kod kuće", poručio je Jeremić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena ovakvom Jeremićevom izjavom, s obzirom na to da se sećamo njegovog angažmana na mestu ministra spoljnih poslova, a potom i njegovih aktivnosti na mestu predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Dobro se sećamo alkoholisanog Jeremića sa šajkačom i četničkom kokardom na glavi, dobro se sećamo Jeremića koji je, svesno provocirajući potomke žrtava ratova iz devedesetih godina prošlog veka, u zgradi Ujedinjenih nacija pravio četničku žurku.

Militantni velikosrpski nacionalizam uzrok je civilizacijske propasti u koju srlja društvo u Srbiji, jer ne želi da se odrekne mitomanskih snova. Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada neće podržati one koji bi štetočinski nacionalizam Srpske napredne stranke da pobede, nažalost, još gorim nacionalizmom.

Takođe, nemoguće je a da se ne zapitamo u čijem interesu radi Vuk Jeremić, s obzirom da je zagovaranje statusa quo za Kosovo politika koja ide na ruku onim svetskim centrima kojima je u interesu stalno proizvođenje konflikata i podržavanje desnice i ultradesnice širom Evrope? Da li je Jeremiću i njegovim bojkotaškim partnerima glavni grad Srbije Beograd ili Moskva?

Liga socijalemokrata Vojvodine veruje da u frontu bojkotaških partija i pokreta ima i onih koje se iskreno zalažu za demokratizaciju zemlje. Međutim, šta onda one rade u društvu sada već dokazanih ruskih petokolonaša, poput Narodne stranke, Dveri, Milana Stamatovića i njima sličnih? Ukoliko se jasno ne ograde od takve politike, nema nam druge nego da smatramo da ni oni ne žele dobro Srbiji. Savez za Srbiju sve očiglednije dokazuje da je u stvari Savez za veliku Srbiju pod ruskim patronatom. 

Nenad Čanak
predsednik
Lige socijaldemokrtata Vojvodine




Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook