Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je danas da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je novinarima u parlamentu rekla da očekuje da taj odbor donese autentično tumačenje da oni pripadnici okupacionih snaga koji su rehabilitovani mogu da imaju pravo na restituciju.

- To znači da će svako, bez obzira koje nacionalnosti bio, koji je prisilno mobilisan, koji je pružao otpor mobilizaciji ili se na bilo koji način protivio tome, moći da bude rehabilitovan i moći da traži imovinu nazad - objasnila je Jerkova. Ona je dodala da će time biti razrešena dilema oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga i njihovih potomaka.

(BILSV, 11.10.2011.)

 




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook