ZA EVROPSKU SRBIJU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 05. 02. 2020. | Komentara: 0

ZA EVROPSKU SRBIJU

Novi Sad, 05. februar 2020 - Srbiji je neophodna evropska perspektiva. Samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva.

Srbiji je potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanja postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija. 

LSV

Takav blok biće brana nacionalističkoj politici ratova i mržnje, koja je devedesetih godina dominirala našom zemljom i dovela nas na rub propasti.

Srbija spada u red država sa najmanje dinamičnom i najslabije razvijenom ekonomijom u regionu, a naši mladi sugrađani svoju perspektivu, sve češće, vide van granica naše zemlje.

Srbija mora da bude pravna država u kojoj je vlast u potpunosti decentralizovana. Poštovanje ljudskih i manjinskih prava i sloboda mora biti prioritet, a ne nužno zlo.

Aktuelni autoritarni i centralistički režim nema kapacitete da ubrza proces evrointegracija, a poseduje i hroničan deficit entuzijazma u pregovaračkom procesu.

Mi smo alternativa i nacionalističkoj opoziciji koja je vezana za zvanični Kremlj.

Samo demokratska i evropska Srbija može biti partner svim našim susedima u regionu i garancija mira, stabilnosti i naše pripadnosti Evropskoj uniji i njenom sistemu vrednosti. 

Ohrabrujemo istomišljenike da nam se pridruže - ujedinimo Srbiju na evropskom putu!

STRANKA MODERNE SRBIJE
GRAĐANSKI DEMOKRATSKI FORUM
SLOBODNO PANČEVO
VOJVOĐANSKI FRONT( Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Crnogorska partija, Rumunska partija)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook