Za finale Kupa izvan Beograda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Za finale Kupa izvan Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri mogućnost da se finalne utakmice Kupa Srbije igraju i van Beograda.

"Siguran sam da bi ovu inicijativu podržali i drugi gradovi, koji bi priliku da budu domaćini finala fudbalskog kupa shvatili kao veliku čast i obavezu, a i kao mogućnost promovisanja fudbala u svojim sredinama " naveo je Jovanović u pismu dostavljenom i medijima. Prema njegovim rečima, ne postoje razlozi zbog kojih bi se finalne utakmice Kupa Srbije održavale isključivo u Beogradu, pošto su i drugi gradovi, kako je istakao, sposobni da uz određena dodatna ulaganja preuzmu tu obavezu i realizuju je na najbolji mogući način.

Jovanović je podsetio da je Novi Sad poslednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona "Karađorđe", kako bi njegovu infrastrukturu i sve prateće objekte podigao na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svetskih takmičenja.

"Uskoro će stadion krasiti i novi, najsavremeniji reflektori, a Novi Sad će u junu ove godine ponovo biti domaćin velikog evropskog takmičenja u atletici. Smatram da je Novi Sad grad koji je spreman da na dostojanstven i bezbedan način organizuje i bude domaćin i najvećih sportskih takmičenja, a fudbal je svakako jedan od onih sportova koji privlači najbrojniju publiku " stoji u pismu upućenom predsedniku FSS.

Jovanović je, najzad, ukazao da će FK Vojvodina uskoro proslaviti 100 godina postojanja i da je novosadski tim po drugi put za redom finalista Kupa Srbije.

"Finalna utakmica će se i ove godine održati u Beogradu. Uz svo dužno poštovanje dosadašnje tradicije, želeo bih da ovo shvatite kao inicijativu da se finalne utakmice ubuduće održavaju po principu kandidature gradova i da one ne budu rezervisane samo za dva stadiona u našem glavnom gradu " zaključio je predsednik Skupštine Novog Sada.

(BILSV, 21. 04. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook