Za koncentracionu vladu potrebni i volja i i program

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 19. 08. 2014. | Komentara: 0

Za koncentracionu vladu potrebni i volja i i program

NOVI SAD – Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški rekao je danas da je ideja o formiranju koncentracione vlade u Vojvodini stara ideja lidera SVM Ištvana Pastora koja je sada ponovo aktuelizovana. Kako je istakao, ta ideja ima političku težinu i politički smisao, ali je osnovno pitanje da li postoji volja i na strani SNS-a i DS-a da se koncentraciona vlada formira.

LSV

- Ukoliko takve volje nema, onda ta vlada ne može nikako biti koncentraciona jer bi trebalo da objedini sve poslaničke grupe u AP Vojvodini. Drugo pitanje je koji bi bio program i koji bi bili ciljevi te programske vlade, jer mi nismo spremni da učestvujemo ni u jednoj vladi ukoliko tu ne uspemo da zadovoljimo neki minimum programskih ciljeva koje zastupa LSV i koji će ispuniti ono što mi smatramo da je dobro za građane Vojvodine – kazao je Bogaroški novinarima u Novom Sadu. 

On je napomenuo i da je potrebno obezbediti mehanizam da ono što se dogovori na nivou Pokrajine dobije svoju završnicu i u Narodnoj Skupštini Republike Srbije i u tom smislu bi koncentraciona vlada olakšala funkcionisanje pokrajinske skupštine. Ali, kako je istakao, koncentracione vlade neće biti dok se ne slože SNS i DS, a tek onda može da se priča o tome šta su to programski ciljevi i šta je ideja takve vlade.

Bogaroški je istakao da je od velike važnosti i odnos prema pitanju privatizacije Naftne industrije Srbije. Podsetio je da je LSV 37 puta tražila od pokrajinske skupštine da se odredi prema pitanju obeštećenja građana AP Vojvodine po osnovu ove privatizacije  i naglasio da je to tema od koje Liga nije spremna da odustane. 

- Trenutno su u toku razgovori sa DS-om. To pitanje je jedno od krucijalnih pitanja na koje mi insitiramo, pa ćemo videti. Ako tu bude saglasnosti, veće su mogućnosti da se dogovorimo. Ako ne bude, ta mogućnost postaje bitno manja – naglasio je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 19.08.2014)




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook