Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

Novi Sad, 02. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje  napad na Nikolu Radišića, novinara Televizije N1. Posebno ističemo činjenicu da je ovo već  ko zna koji put da otvoreno  targetiranje od strane predsednika države i funkcionera vlade dovodi do pretnji i napada na one koje su u svojim huškačkim govorima označili kao neprijatelje.

LSV

Poznati scenario da višegodišnje  etiketiranje nekog kao izdajnika i neprijatelja, na kraju dovodi do napada na tu ličnost ostvario se i ovog puta.

To što ostrašćene pristalice vladajuće partije smatraju da imaju pravo da nekom psuju mater "američku" i "izdajničku" posledica je i toga što većina počinilaca takvih dela nikad nije za njih snosila posledice.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita one koji svojim izjavama stvaraju huškačku atmosferu protiv pojedinaca i institucija da li su svesni odgovornosti i posledica koje njihov govor mržnje proizvodi, ili je takav ishod i krajnji cilj kako bi se obezbedila apsolutna poslušnička atmosfera i neprikosnoveno jednoumlje.

LSV zato od nadležnih institucija zahteva da napadači na Nikolu Radišića budu pronađeni, najstrože kažnjeni a javnost adekvatno obaveštena o kažnjavanju ovog divljačkog ponašanja.

Od državnih funkcionera očekujemo da se dozovu pameti i počnu da rade svoj posao, za koji su izabrani i plaćeni, a ne da smišljaju nove neprijatelje i crtaju mete na njima, kako bi skrenuli pažnju sa svojih neuspeha i nesposobnosti da obezbede stanovništvu pristojan život.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook