Za Novi Sad su ključne investicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Za Novi Sad su ključne investicije

NOVI SAD - Ključna reč za svakoga ko će da preuzme odgovornost za način na koji Novi Sad funkcioniše su investicije i to je moja lična najveća zamerka sadašnjem gradonačelniku – izjavila je sinoć u emisji “Prst u oko” na Novosadskoj televiziji portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja Lige za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona smatra da se gradonačelnik morao oštrije boriti za Novi Sad i da Novosađanke i Novosađani zaslužuju gradonačelnika koji će bi uspešan poput Gorana Ješića ili Dragana Đilasa, bez obzira na to iz koje stranke dolaze. Jerkova je rekla i da će naredne nedelje biti prezentovan tim i program LSV za Novi Sad i da je uverena da će Novosađani i Novosađanke moći da prepoznaju vrednost tog tima. Drugi sagovornik u ovoj emsiji bio je nosilac izborne liste Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu Borko Ilić.

Iz Rusije došla nula

Jerkova je rekla da da je veoma važno da se osnuje vojvođanska uprava policije, kakvu ima Beograd i da Novi Sad ima određene nadležnost nad policijom i nad inspekcijama, upravo zbog povećanja bezbednosti građanki i građana i investicija.
- Na tome insistiram. Jer, ako želimo da jačamo mala i srednja preduzeća, ako želimo da gradimo tešku industriju, ako želimo pored autoputa da pravimo trgovinske centre, znači to je nešto što nedostaje, jedna ozbiljna strategija mora postojati u pravcu razvoja grada – navela je ona. Na Ilićeve tvrdnje da će DSS u Novi Sad privući strane investicije, napominjući pritom investicije iz Ruske Federacije, Jerkova je podsetila da je iz Rusije do sada u Srbiju došlo „nula evra i nula rubalja i nula dinara, nula bilo kakvih investicija“. Jerkova je rekla i da ne shvata na koji način DSS želi da privuče investicije i investitore ukoliko u isto vreme želi da prekine odnose Srbije sa Evropskom unijom i ukoliko želi da prekine pristupanje Srbije Evropskoj uniji.
- Iz zemalja Evropske unije u prethodnih 12 godina došlo je više i donacija i investicija nego iz Rusije i Kine i to 1300 puta više donacija i više investicija nego iz Rusije i Kine – rekla je Jerkova. Ona je podsetila i da je jedina investicija iz Rusije koja je došla u Srbiju prodaja NIS-a.
- A Novosađanima bolje da se ne govori na koji način je NIS privatizovan, kako je prodat po ceni četiri puta manjoj od realne, kako Vojvodina od toga ništa nije dobila – kazala je Jerkova.

Čupanje iz problema


Na primedbe Borka Ilića da JKP Vodovod i kanalizacija kojim upravlja LSV, ima najskuplju vodu u državi, te da je nameravano da se ovo preduzeće proda strancima, Jerkova je odgovorila da niko nije hteo da proda Vodovod nego da je to bio način da se on izvuče iz beskrajnih problema u koje ga je uvukla Demokratska stranka Srbije.
- U vreme dok ste imali direktora Vodovoda za pet meseci je zaposleno više ljudi u njemu nego prethodnih 10 godina – navela je ona. Jerkova je dodala da, ako se već priča o Novom Sadu, treba pričati o međumesnoj autobuskoj stanici i o tome da se Novi Sad suočava sa tužbom od 100 miliona evra koje će, vrlo moguće, morati da plati. Ilić međutim, nije želeo o tome mnogo da raspravlja pokušavajući sve da svali na bivšu gradonačelnicu Maju Gojković, sa kojom je DSS u prethodnom mandatu vladao Novim Sadom. Jerkova je ocenila i da mladi ljudi, iako mnogi od njih nisu motivisani da izađu na izbore, ipak treba to da učine jer je važno da uzmu učešće u tome kako će Novi Sad, AP Vojvodina i Srbija izgledati u budućnosti.
- U svakom slučaju mislim da je pogrešno ne izaći na izbore, jer se time zapravo odluka prepušta nekom drugom – navela je ona.

(BILSV, 04.04.2012.)




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook