Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Novi Sad, 15. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. 

Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću.

LSV

LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 

Tim za preporod sela predstavljen je, gotovo, uz fanfare, ali od juna meseca je javnost nije mogla da čuje za bilo kakvu njegovu aktivnost. Sem priča o tradiciji, „zdravom“ i „pravovernom“ selu, građani Srbije su uskraćeni za bilo kakvu novu ideju.

LSV traži da Vlada Srbije, najzad, progovori o rigidnoj centralizaciji zemlje koja guši sela i male opštine. Želimo da čujemo kako će se sprečiti odlazak građana naše zemlje. Za jedan popisni period Srbiju napusti preko 500.000 ljudi. To su Novi Sad, Sombor i Bor zajedno!

Želimo da Vlada Srbije progovori o problemu gašenja seoskih škola. Želimo da Vlada prestane da ćuti o sramotnoj beogradizaciji zemlje. Dok se u Beogradu gradi na svakom koraku, sela i male opštine, praktično nestaju. Želimo da čujemo zašto se iz tekuće budžetske rezerve Vlade već mesecima izdvajaju milioni evra za beogradski budžet.

Dok se jasno i glasno ne progovori o ovim temama, neće biti nikakvog spasa sela. Stanje će bivati sve gore, sela sve praznija, a Srbija siromašnija.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook