Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 11. 2018. | Komentara: 0

Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

Zrenjanin, 29. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku privrednog suda u Zrenjaninu kojom se na tri godine zabranjuje prerada otpada životinjskog porekla kafileriji „Prekon“.

LSV

Odluka suda je prvostepena i njom se „Prekonu“ nalaže tehnička rekonstrukcija koja bi smanjila emisiju smrada i isparenja.

Godinama unazad LSV upozorava na štetne posledice neadekvatnog rada kafilerije, ali odgovora nadležnih organa nije bilo.

Nadamo se da će ova sudska presuda uticati na poboljšanje stanje i da će građanima naselja, koja se nalaze u južnom delu grada Zrenjanina, biti omogućen normalan život.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u narednom periodu pratiti sva bitna dešavanja vezana za funkcionisanje kafilerije.

Nadamo se da ova presuda neće biti jedna od onih koja će ostati samo mrtvo slovo na papiru, nego da će u potpunosti biti primenjena i da će tužena strana postupiti po svim stavkama presude.

Nataša Lalić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook