Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2019. | Komentara: 0

Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

Novi Sad, 26. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava najdublju zabrinutost zbog ponovnog otvaranja ruskog kampa za vojnu obuku dece u Srbiji. LSV očekuje od nadležnih organa da hitno onemoguće rad ove paravojne i terorirstičke grupe koja zloupotrebljava decu iz Srbije. Zahtevamo od MUP-a Srbije da javnosti odgovori na pitanja ko stoji iza kontroverznog kampa na Zlatiboru u kome pripadnici stranih paramilitarnih grupa neovlašćeno vrše vojne obuke dece u Srbiji. 

LSV

Naša javnost je s pravom uznemirena podacima koji se mogu pronaći u medijima o tome da iza paravojnog punkta strane države na Zlatiboru stoji zloglasna organizacija E.N.O.T. Reč je o paramilitarnoj grupi koja okuplja ruske učesnike rata u Ukrajini. Navedena organizacija je sličnu militarizaciju dece sprovodila i u Rusiji i Belorusiji. Organizacija E.N.O.T. je u čvrstoj vezi sa deklarisanim neonacističkim grupama i njihovo delovanje bi, ako se to dokaže, moralo biti zabranjeno u Srbiji. 

LSV poziva nadležne organe da istraže sve okolnosti u vezi sa spornim kampom i pruže javnosti odgovore na važna pitanja koja s pravom uznemiravaju građane Srbije. Takođe, LSV poziva nadležne da ispitaju i gradonačelnika Čajetine Milana Stamatovića, koji kao predsednik opštine grubo krši Konvenciju o pravima deteta, pružajući podršku jednoj ovakvoj nedopustivoj aktivnosti.

Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da se ne upliće u ove i druge kontroverzne događaje u Srbiji. Vaspitavanje dece u našoj zemlji ne može biti u nadležnosti bilo koje strane države.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakIzjave | Sreda, 03. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: U Srbiji nastaju paravojne jedinice za likvidaciju političkih protivnika

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije Nenad Čanak ocenio je da je u Srbiji u toku stvaranje paravojnih jedinica za likvidaciju političkih protivnika.
Saopštenja | Sreda, 03. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Izbori su prilika da bude izabrana politika za normalan život

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Velikom Gradištu da su izbori 21. juna prilika da se ljudi vrate u politiku i kroz nju stvore uslove za noramalan život.
Izjave | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS ima ljude koji mogu Srbiju da uvedu u EU

Ime naše liste je suštinski ceo njen program – Ujedinjena demokratska Srbija, rekao je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, članice koalicije UDS.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook