Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2019. | Komentara: 0

Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

Novi Sad, 26. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava najdublju zabrinutost zbog ponovnog otvaranja ruskog kampa za vojnu obuku dece u Srbiji. LSV očekuje od nadležnih organa da hitno onemoguće rad ove paravojne i terorirstičke grupe koja zloupotrebljava decu iz Srbije. Zahtevamo od MUP-a Srbije da javnosti odgovori na pitanja ko stoji iza kontroverznog kampa na Zlatiboru u kome pripadnici stranih paramilitarnih grupa neovlašćeno vrše vojne obuke dece u Srbiji. 

LSV

Naša javnost je s pravom uznemirena podacima koji se mogu pronaći u medijima o tome da iza paravojnog punkta strane države na Zlatiboru stoji zloglasna organizacija E.N.O.T. Reč je o paramilitarnoj grupi koja okuplja ruske učesnike rata u Ukrajini. Navedena organizacija je sličnu militarizaciju dece sprovodila i u Rusiji i Belorusiji. Organizacija E.N.O.T. je u čvrstoj vezi sa deklarisanim neonacističkim grupama i njihovo delovanje bi, ako se to dokaže, moralo biti zabranjeno u Srbiji. 

LSV poziva nadležne organe da istraže sve okolnosti u vezi sa spornim kampom i pruže javnosti odgovore na važna pitanja koja s pravom uznemiravaju građane Srbije. Takođe, LSV poziva nadležne da ispitaju i gradonačelnika Čajetine Milana Stamatovića, koji kao predsednik opštine grubo krši Konvenciju o pravima deteta, pružajući podršku jednoj ovakvoj nedopustivoj aktivnosti.

Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da se ne upliće u ove i druge kontroverzne događaje u Srbiji. Vaspitavanje dece u našoj zemlji ne može biti u nadležnosti bilo koje strane države.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakOdbori LSV | Utorak, 20. 08. 2019. | Komentara: 0

Grad bez mladih je grad bez budućnosti

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je danas ponovo od predstavnika gradske vlasti da oforme radnu grupu koja bi radila na poboljšanju položaja mladih u Zrenjaninu kako bi se sprečio njihov masovni odlazak.
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2019. | Komentara: 0

Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović i portparol LSV Aleksandar Marton, prisustvovali su danas nastavku dijaloga predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
Iz medija | Nedelja, 18. 08. 2019. | Komentara: 0

Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

Od početnih polemika pre skoro deset meseci o tome ko (ne)treba da govori na protestima protiv vlasti, u opoziciji se u poslednje vreme raspravlja i o tome ko nije poželjan da prisustvuje javnim okupljanjima i šeta u protestnoj koloni, piše Politika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook