Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2019. | Komentara: 0

Zabraniti rad ruske paravojne grupe u Srbiji

Novi Sad, 26. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava najdublju zabrinutost zbog ponovnog otvaranja ruskog kampa za vojnu obuku dece u Srbiji. LSV očekuje od nadležnih organa da hitno onemoguće rad ove paravojne i terorirstičke grupe koja zloupotrebljava decu iz Srbije. Zahtevamo od MUP-a Srbije da javnosti odgovori na pitanja ko stoji iza kontroverznog kampa na Zlatiboru u kome pripadnici stranih paramilitarnih grupa neovlašćeno vrše vojne obuke dece u Srbiji. 

LSV

Naša javnost je s pravom uznemirena podacima koji se mogu pronaći u medijima o tome da iza paravojnog punkta strane države na Zlatiboru stoji zloglasna organizacija E.N.O.T. Reč je o paramilitarnoj grupi koja okuplja ruske učesnike rata u Ukrajini. Navedena organizacija je sličnu militarizaciju dece sprovodila i u Rusiji i Belorusiji. Organizacija E.N.O.T. je u čvrstoj vezi sa deklarisanim neonacističkim grupama i njihovo delovanje bi, ako se to dokaže, moralo biti zabranjeno u Srbiji. 

LSV poziva nadležne organe da istraže sve okolnosti u vezi sa spornim kampom i pruže javnosti odgovore na važna pitanja koja s pravom uznemiravaju građane Srbije. Takođe, LSV poziva nadležne da ispitaju i gradonačelnika Čajetine Milana Stamatovića, koji kao predsednik opštine grubo krši Konvenciju o pravima deteta, pružajući podršku jednoj ovakvoj nedopustivoj aktivnosti.

Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da se ne upliće u ove i druge kontroverzne događaje u Srbiji. Vaspitavanje dece u našoj zemlji ne može biti u nadležnosti bilo koje strane države.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakSaopštenja | Subota, 19. 10. 2019. | Komentara: 0

Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na poražavajuće podatke koji govore da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije. Podaci govore da Srbija ima stopu rizika veću od svih zemalja Evropske unije. Najugroženiji su građani seoskih sredina, deca i mladi. Gotovo 36.000 građana Srbije hrani se u narodnim kuhinjama. 
Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Odbori LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Uručene članske karte članovima i članicama LSV u Novom Sadu

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić juče je uručio članske karte grupi od  20 novih članova i članica, a dobrodošlicu im je poželeo potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook