Zabraniti rad svih ekstremističkih grupa i organizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 0

Zabraniti rad svih ekstremističkih grupa i organizacija

ZRENJANIN - Potpredsednik Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Marko Stanimirović  upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare da su navijačke i ekstremističke grupe veoma rasprostranjene u Srbiji i da siromašno društvo pogoduje njihovom umnožavanju.

MArko Stanimirović

- Danas u našoj zemlji egzistira veliki broj ovakvih, kako neformalnih tako i formalnih i registrovanih grupa, koje su sklone najrazličitijim oblicima nasilja i ekstremizma. Veličinu problema koji prouzrokuju mogli smo da vidimo više puta do sada: setimo se Đenove, Parade ponosa, Brisa Tatona i sl. Bili smo svedoci višestrukog demoliranja čitavih gradova posle sportskih priredbi ili nekih drugih skupova – podsetio je Stanimirović. On je pozvao nadležne da stanu na put ekstremizmu i nasilju, ocenivši da je država za sada ili nemoćna da se adekvatno pozabavi ovim problemom ili to ne želi.

- Zbog ponašanja ovih grupa danas imamo situaciju da su put do škole, igra na igralištu, gledanje sportske priredbe onemogućeni našoj deci. Mi, iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, ne želimo da pristanemo na ovakvo stanje i divljanje huligana – rekao je potpredsednik Omladine LSV i podsetio da je LSV i nastala kao antiratna, antifašistička i antiekstremistička organizacija, te da se svim silama već 21 godinu bori protiv ovih pojava. Stanimirović je rekao da je LSV prva predlagala zabranu mnogih ekstremističkih organizacija, koje pod izgovorom patriotizma čine najteža krivična dela i naglasio da nadležne institucije, na žalost, nisu imale sluha za ovakve inicijative.

- Iako je Nacionalni stroj, kao fašistička organizacija, zabranjen, nastale su mnoge druge. Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje da se ovaj problem ozbiljno shvati i da se na adekvatan način i svim sredstvima obračuna sa ovim organizacijama, odnosno apeluje da ih Ustavni sud sve zabrani, a ne da svakodnevno slušamo i gledamo njihove predstavnike kako nam poručuju da autonomiju Vojvodine treba ukinuti – zaključio je Stanimirović. On je istakao da se nada da neće biti potrebno da prođe više godina da se shvati da su apeli LSV opravdani, te da će država i društvo reagovati na ovu pojavu kako bi ulice ponovo biti bezbedne za sve, a sportske priredbe posećene i u punom sjaju.

(BILSV, 23.10.2012)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook