Zabranjen ulaz za Vojvođanski front

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 27. 06. 2019. | Komentara: 0

Zabranjen ulaz za Vojvođanski front

Novi Sad, 27. jun 2019 - Vojvođanskom frontu danas je zabranjen ulaz, pa je umesto unutra, tribina "Vreme je za Vojvodinu" u Dolovu, održana ispred Vatrogasnog doma.

LSV

Jasno je da je rezultat na izborima za Mesnu zajednicu Novi Bečej, gde je Vojvođanski frontont doživeo prvo veliko priznanje birača koji su glasali za njega preko 20% , a u isto vreme Srpska napredna stranka doživela vidljiv pad, bio dovoljan motiv da se nastavi loš običaj vlasti da šikanira političke protivnike.

Opštinska vlast u Pančevu koju čini Srpska napredna stranka, je direktnim pretnjama zaplašila zaposlene u Vatrogasnom domu, pa oni iz straha nisu želeli da otvore vrata i puste okupljene građane, koji su došli kako bi razgovarali sa gostima o problemima u selu, Vojvodini i državi Srbiji.

Pančevački SNS je zastrašivanjem samo potvrdio da Vojvođanski front predstavlja snagu u usponu. Pravo na okupljanje je ustavno pravo, a ovakvo ponašanje vlasti je nedopustivo i protivzakonito!
Šampioni u zameni teza predstavnici SNSa preko pokrajinskog premijera Mirovića pričaju o najnižim stopama nezaposlenosti, kada je jasno da je ogroman broj radno sposobnog stanovništva napustio zemlju u potrazi za pristojnim uslovima života, a uslovi u kojima se kod nas radi su daleko od pristojnih, civilizovanih.

Umesto infrastrukturnih objekata: kanalizacije, vodovodne i putne mreže oni se pripremaju da grade stadione, dok mnoga naseljena mesta i po nekoliko puta bivaju poplavljena.

Sa takvom politikom vladajuća stranka gubi podršku, a predstavnici Vojvođanskog fronta osvajaju sve više simpatija predstavljajući svoj način rešavanja problema u Vojvodini.

To se ne može sprečiti zabranom ulaska u mesta gde su zakazana okupljanja Vojvođanskog fronta, nego saradnjom sa građanima i radom u njihovom interesu. Pozivamo vladajuću koaliciju da od Vojvođanskog fronta uči kako se razgovara  i sarađuje sa građanima, a ne kako se nešto zabranjuje i vrši pritisak.

Sekretarijat za informisanje
Liga socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2019. | Komentara: 0

Šta će država preduzeti protiv Srbske časti?

Vikend je prošao a javnost u Republici Srbiji nije dobila odgovor na pitanje odakle pravo izvesnoj, očito paravojnoj organizaciji, da nekome uđe u kuću i uzima pravdu u svoje ruke. Šta su nadležni državni organi konkretno preduzeli u vezi sa akcijom „Srbske časti“,  kao i snimka u kojem oni maloletnika u njegovoj kući u Nišu obaveštavaju da mu oduzimaju konja, uz obrazloženje da ga je tukao?
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook