Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 09. 2017. | Komentara: 0

Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

Novi Sad, 09. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih državnih organa da omoguće deci migranata u opštini Šid prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

LSV

Protesti pojednih roditelji protiv upisa ove dece u škole su skandalozni i protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

Smatramo da je potrebno da vlasti snažno stave do znanja pojedincima u našoj zajednici da se neće tolerisati podsticanje rasne, verske i nacionalne netolerancije.

Sasvim smo sigurni da učenici u Šidu i bilo kom drugom mestu u Srbiji nemaju predrasude prema njihovim vršnjacima iz Avganistana, Sirije ili Somalije, jer deca ne znaju šta je mržnja prema nekom ko ima drugu boju kože, ili koristi drugi maternji jezik.

Pozivamo državne organe da ulože maksimalni napor i na što efikasniji način sprovedu proces uključivanja migrantske dece u nastavni proces.

Srbija i Vojvodina su dom svih dobronamernih ljudi, bez obzira kada su i odakle došli!

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook