Zajednička akcija LSV i građana naterala opštinare da smanje porez

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Zajednička akcija LSV i građana naterala opštinare da smanje porez

Novi Bečej, 28. maj 2019 - Skandal sa nakaradno obračunatim porezima na imovinu  koji već duže vreme potresa opštinu Novi Bečej dobio je svoj skoro neverovatni epilog. Na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik opštine Saša Maksimović saopštio je da će inicijativa opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine i građana biti prihvaćena, poreske prijave stornirane, a porezi ponovo obračunati.

LSV

Sve je počelo tako što su stanovnicima opštine Novi Bečej stigle poreske prijave na imovinu uvećane za 50, 100 a neke i 300%.

Radnici opštinske uprave opravdavali su ova neverovatna poskupljenja uvođenjem novog kompjuterskog softvera nametnutog od strane države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na budžet stanovnika opštine Novi Bečej.

Odbornici LSV uporedili su podatke stopa poreza za kuće u najudaljenijim zonama u Novom Bečeju, Bečeju i Zrenjaninu.

Opština je cenu kvadratnog metra kuće u u najlošijoj IV zoni podigla sa 9.750,00 dinara na 21.393,00 dinara, a pri tome  ona u Bečeju iznosi 9.660,00 dinara, a u Zrenjaninu 11.096,00 .

Tako su stnovnici kuća na periferiji Novog Bečeja, gde uglavnom žive meštani slabijeg imovinskog stanja, doživeli da im se porez poveća 2x, dok je poslovnim prostorima u centru grada, koje zakupljuju velike banke ili korporacije porez smanjen 2x .

Energičnom akcijom na društvenim mrežama i u Skupštini opštine Novi Bečej odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine uspeli su da nateraju odgovorne u lokalnoj samoupravi da preispitaju rad finansijske službe storniraju rešenja i isprave greške.

Predsednik opštine Novi Bečej priznao je : „ Jeste došlo do greške u radu okupštinskih službi pa će sva poreska  rešenja biti poništena i doneta nova unekoliko umanjena rešenja“.

Iako prilično nerado, na kraju  je priznao pred medijima da je opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine bila ta koja je tražila da se preispitaju i isprave porezi jer su građani oštećeni.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća izabrane predstavnike vlasti da je interes zajednice je na prvom mestu, da se ne sme potčiniti ličnim interesima, niti se smeju zbog moguće loše slike rukovodstva, skrivati kardinalne greške službenika. Zato očekujemo da predsednik opštine ispuni svoje obećanje i kazni odgovorne.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook