Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru Mirku Cvetkoviću pre letnje pauze.

Bojan Kostreš

Kako je naveo, reč je o veoma kompleksnom pitanju zbog čega taj zakon i nije donet u prethodne dve ili tri godine, pre svega zbog političkih razlika.

"Ja sam blagi optimista i vidim veliku volju svih učesnika u razgovoru da se taj proces što pre okonča. Mislim da ćemo to uspeti da uradimo i mislim da ćemo ispuniti zadatak koji nam je premijer dao, a to je da mu uputimo taj nacrt zakona pre letnje pauze " naveo je Kostreš. Kada je u pitanju imovina AP Vojvodine, on kaže da tu postoji nekoliko polaznih tačaka o kojima se razgovara. Prva od tih tačaka, navodi on, jeste predlog da se Vojvodini, kao i u lokalnim samoupravama, vrati sva ona imovina kojom je raspolagala, pre 1995. godine i čuvenog Šešeljevog Zakona, dok sa druge strane postoji i zahtev da se Vojvođanima vrati sva imovina kojom je Vojvodina raspolagala pre miloševićevog puča iz 1988. godine.

"Važno je da mi danas imamo otvoren dijalog. Da vrlo argumentovano razgovaramo o svim pitanjima i da ćemo do nekog rešenja, koje će se sasvim sigurno pronalaziti između ova dva predloga, doći dogovorom. Da neće doći do blokade procesa " ističe on. Kostreš kaže da je jako teško utvrditi ukupnu vrednost imovine koja mora biti vraćena, pre svega zato što nisu sve lokalne samouprave u Srbiji popisale svoju imovinu. On je dodao da se radna grupa i ne bavi utvrđivanjem imovine po spisku, nego utvrđivanjem principa po kojima će imovina biti vraćana lokalnim samoupravama i AP Vojvodini.

"U ovom momentu postoje nedoumice da li da se i Vojvodini i lokalnim samoupravama vrati ona imovina kojom danas raspolažu ili da se vrati sva ona imovina koju su gradile te lokalne samouprave i AP Vojvodina. Ali mislim da to nije toliko veliki problem i da smo se tu u principu dogovorili oko načela " rekao je Bojan Kostreš i dalje sastanke radne grupe najavio već za narednu nedelju.

(BILSV, 03. 06. 2011.)

 




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook