Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 03. 2019. | Komentara: 0

Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

Novi Sad, 11. mart 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad najoštrije osuđuje prisustvo zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov na četničkom skupu u Višegradu.

Taj skup je izazvao veliko uznemirenje i u samoj Bosni i Hercegovini i u čitavom regionu.

LSV

Bez obzira da li je sebi dala za pravo da na tom skupu učestvuje kao građanka ili je venac Draži Mihailoviću položila kao funkcionerka Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), Branka Bežanov je morala biti svesna da će svojim prisustvom ukaljati ugled Novog Sada.

Ona je i zamenica predsednika Skupštine grada Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. I, kao neko ko predstavlja takvu instituciju, takvog grada, nije smela biti tamo.

Najmanje što bi Branka Bežanov morala da učini, jeste da shvati svoju grešku i da se  izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu.

Budući da je Liga socijaldemokrata Vojvodine članica komunalne koalicije u kojoj učestvuje i POKS, ovim putem se zvanično ograđujemo od tog čina.

Podsetimo, ovo je drugi put za manje od godinu dana da funkcioneri i funcionerke POKS nanose ljagu Novom Sadu.

Prošli put je to učinjeno aprila 2018. kada je odbornik Pokreta obnove kraljevine Srbije sa četničkom kokardom na glavi za skupštinskom govornicom izjednačio komunizam i fašizam, a čemu su se odbornici i odbornice LSV tada tome najoštrije suprotstavili.

Krajnje je vreme da se funkcionerima i funkcionerkama POKS stavi do znanja da nemaju pravo da svojom ideologijom blate Novi Sad.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 06. 2019. | Komentara: 0

U prvom okršaju Vojvođanski front u Novom Bečeju zaustavio naprednjačku mašineriju i osvojio 20%

Vojvođanski front uspešno je položio prvi politički ispit. U prvom okršaju na izborima za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej zaustavio je naprednjačku masineriju i osvojio 20% glasova, što je u trenutni političkim okolnostima veliki rezultat za poštovanje.
Iz medija | Nedelja, 23. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija je u metastazi centralističkog odlučivanja iz Beograda

Bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti. A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja na zapadnom Balkanu u EU. Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagledivim posledicama.
Ovo u intervjuu za Blic kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2019. | Komentara: 0

Grujić: Sačuvajmo drvored u Nakovu

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miroslav Grujić upozorio je da je u planu da se, zarad izgradnje dvosmerne biciklističke staze od Kikinde do graničnog prelaza Nakovo – Lunga, u glavnoj nakovačkoj ulici poseku čak 43 stabla.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook