Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 03. 2019. | Komentara: 0

Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

Novi Sad, 11. mart 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad najoštrije osuđuje prisustvo zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov na četničkom skupu u Višegradu.

Taj skup je izazvao veliko uznemirenje i u samoj Bosni i Hercegovini i u čitavom regionu.

LSV

Bez obzira da li je sebi dala za pravo da na tom skupu učestvuje kao građanka ili je venac Draži Mihailoviću položila kao funkcionerka Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), Branka Bežanov je morala biti svesna da će svojim prisustvom ukaljati ugled Novog Sada.

Ona je i zamenica predsednika Skupštine grada Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. I, kao neko ko predstavlja takvu instituciju, takvog grada, nije smela biti tamo.

Najmanje što bi Branka Bežanov morala da učini, jeste da shvati svoju grešku i da se  izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu.

Budući da je Liga socijaldemokrata Vojvodine članica komunalne koalicije u kojoj učestvuje i POKS, ovim putem se zvanično ograđujemo od tog čina.

Podsetimo, ovo je drugi put za manje od godinu dana da funkcioneri i funcionerke POKS nanose ljagu Novom Sadu.

Prošli put je to učinjeno aprila 2018. kada je odbornik Pokreta obnove kraljevine Srbije sa četničkom kokardom na glavi za skupštinskom govornicom izjednačio komunizam i fašizam, a čemu su se odbornici i odbornice LSV tada tome najoštrije suprotstavili.

Krajnje je vreme da se funkcionerima i funkcionerkama POKS stavi do znanja da nemaju pravo da svojom ideologijom blate Novi Sad.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook