Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Novi Sad, 28. mart 2020 - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.

LSV

LSV pita kako je moguće da, iako postoji oprema za pripremu ovog traženog i efektivnog dezinfekcijskog sredstva od korona virusa u JP „Komunalac“, naša opština još uvek ništa ne preduzima da pomogne građanima i zaštiti ih od njegovog širenja, distribucijom pomenutog dezinfekta.

Tokom perioda u kojem su predstavnici LSV vodili grad naručena je oprema, za koju je sadašnji predsednik opštine Saša Maksimović podrugljivo na Skupštini javno rekao da nam ne treba „to za soljenje vode“ .

„To za soljenje vode“ ima veliki broj gradova u našoj zemlji i služi za kvalitetnije prečišćavanje vode u javnim vodovodima. U situaciji pandemije gradovi ga koriste da pomognu proizvodnjom i podelom rastvora natrijumhipohlorita građanima, kako bi se što bolje organizovali u dezinfekciji privatnih i javnih površina. Tako se u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Apatinu, Pančevu, Obrenovcu, Bečeju i mnogim drugim mestima građani obezbeđuju ovom dragocenom tečnošću.

U susednom Bečeju još od 25. marta deli se po pet litara natrijumhipohlorita, građanima koji donesu svoju ambalažu, a najavili su podelu i za 30. i 31. mart sa tačno naznačenim lokacijama gde će se cisterne sa ovom tečnošću nalaziti.

Ovo je još jedan od slučajeva koji pokazuje da se opština Novi Bečej, zbog lošeg rukovođenja, od nekadašnjeg lidera, na kojeg su se mnogi iz okoline ugledali, pretvorila u učmalu varošicu, koja kaska na začelju kolone u svim oblastima.

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u opštini da više vodi računa o svojim građanima i da se bolje i efikasnije organizuje. Još uvek nije kasno da se pokrene proizvodnja  i podela ovog dezinfekcijskog sredstva. Ukoliko lokalna samouprava odbije da usliši ovaj zahtev tražimo objašnjenje kojim bi javnost saznala zašto ovo nije prihvaćeno.
 

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook