Zašto se pere samo zastava Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 19. 01. 2013. | Komentara: 0

Zašto se pere samo zastava Vojvodine?

NOVI SAD - Predsednik Gradske organizacije LSV Zrenjanin Dejan Čapo izjavio je za RTV da veruje da će vojvođanske zastave, koje su skinute sa javnih preduzeća, institucija i Gradske kuće, biti vraćene, jer su one simbol zajedinčkog života ljudi u Zrenjaninu i celoj Vojvodini, bez obzira na nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost.

LSV

- Mislimo da je ovo još jedno grubo kršenje Ustava ove nove vlasti i mislimo da način, na koji su krenuli još 6. jula menjajući vlast u Zrenjaninu, pokazuje i ovim činom da ne ide na dobro. Da li je moguće da se baš u svim javnim preduzećima, ustanovama, gradskoj upravi u isto vreme peru zastave i zašto se pere samo zastava Vojvodine? I podsetiću da sam pre samo mesec ipo dana na sednici skupštine grada pitao predsednika Skupštine grada zašto u sali gde se održavaju sednice skupštine ne nalazi zastava Vojvodine. Nisam dobio odgovor. Verovatno se i ta zastava pere već mesec ipo dana - istakao je Dejan Čapo.

(BILSV, 19.01.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook