Zašto su se na Skupštini opštine Novi Bečej oglasile sirene za vazdušnu opasnost

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 29. 06. 2019. | Komentara: 0

Zašto su se na Skupštini opštine Novi Bečej oglasile sirene za vazdušnu opasnost

Novi Bečej, 29. jun 2019 - Juče su se na Skupštini opštine Novi Bečej oglasile sirene za vazdušnu opasnost. Sirene su se oglasile kada je Zora Stanisavljev, pomoćnica načelnice za finansije, pokušala kao izvestilac da predstavi prvu tačku dnevnog reda koja se odnosila na finansijski izveštaj opštine odbornicima skupštine.

LSV

Saša Šućurović, predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, prethodno je tražio od predsedavajućeg Skupštine da o toj tački dnevnog reda izveštava neko drugi, jer je Zora Stanisavljev uvredila sve odbornike Skupštine na prethodnoj sednici, svojim bahatim odnosom tokom rasprave o neregularnostima s visokim porezima koje su građani dobili.

Šućurović je rekao da zbog takvog stava i odbijanja da se izvini odbornicima Zora Stanisavljev ne zaslužuje da ikada više mirno govori za skupštinskom govornicom i da će je svaki put kada pokuša da se obrati odbornici LSV u tome sprečiti puštanjem zvuka sirene sa mobilnih telefona ili zvukovima pištaljke.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović optužio je administraciju finansijske službe u opštini za visoke poreze koje su građani dobili, ali do danas nije imenovao niti kaznio krivca.
 
Na veliki problem koji Bočarci imaju sa pokvarenom eko česmom ukazao je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Igor Munćan. On je na prošloj sednici Skupštine opštine Novi Bečej, održanoj pre mesec dana, rekao da česmu niko ne popravlja već četiri meseca i tražio da se nešto preduzme kako bi česma proradila. Takođe je dodao da se o Bočaru sve manje vodi računa, da su zelene površine neuredne i nepokošene i zamolio da se i po ovom pitanju nešto preduzme.

Ni posle mesec dana od molbe, a pet meseci od kada je pokvarena, problem neispravne eko česme nije rešen. Igor Munćan, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine, zato je još jednom na jučerašnjoj sednici Skupštine tražio odgovor od nadležnih iz opštine zašto se Bočarcima ne obezbeđuje mogućnost da bar donekle piju zdravu vodu.
Odbornica Nevena Subotić tražila je da Skupština podnese izveštaj o stanju protivgradne odbrane i kanalizacione mreže i atmosferskih kanala kako bi meštani imali informacije da li će i sledeći put posle većih padavina biti poplavljeni.

Radoslav Šećerov tražio je da se predsednik izjasni ko je kriv za propuste u poreskim rešenjima, da se očisti veliki kanal oko industrijske zone, i pitao zašto su opštinski plastenici ostavljeni da propadnu, a nisu dati nekom na korišćenje.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej
Izjave | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Potpuna neusaglašenost ministarstava i odsustvo brige o životnoj sredini

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić izjavila je danas da izveštaj o stanju životne sredine za 2018. godinu pokazuje da je u Srbiji zagađenje vazduha jedan od ključnih problema. Kako je istakla, uzročnici zagađenja su saobraćaj i energetski objekti. Lazić je istakla da u Srbiji ima mnogo vozila sa Euro 3 motorom i da je prosečna starost vozila iznad 18 godina, a traktora oko 30 godina. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook