Zašto su se na Skupštini opštine Novi Bečej oglasile sirene za vazdušnu opasnost

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 29. 06. 2019. | Komentara: 0

Zašto su se na Skupštini opštine Novi Bečej oglasile sirene za vazdušnu opasnost

Novi Bečej, 29. jun 2019 - Juče su se na Skupštini opštine Novi Bečej oglasile sirene za vazdušnu opasnost. Sirene su se oglasile kada je Zora Stanisavljev, pomoćnica načelnice za finansije, pokušala kao izvestilac da predstavi prvu tačku dnevnog reda koja se odnosila na finansijski izveštaj opštine odbornicima skupštine.

LSV

Saša Šućurović, predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, prethodno je tražio od predsedavajućeg Skupštine da o toj tački dnevnog reda izveštava neko drugi, jer je Zora Stanisavljev uvredila sve odbornike Skupštine na prethodnoj sednici, svojim bahatim odnosom tokom rasprave o neregularnostima s visokim porezima koje su građani dobili.

Šućurović je rekao da zbog takvog stava i odbijanja da se izvini odbornicima Zora Stanisavljev ne zaslužuje da ikada više mirno govori za skupštinskom govornicom i da će je svaki put kada pokuša da se obrati odbornici LSV u tome sprečiti puštanjem zvuka sirene sa mobilnih telefona ili zvukovima pištaljke.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović optužio je administraciju finansijske službe u opštini za visoke poreze koje su građani dobili, ali do danas nije imenovao niti kaznio krivca.
 
Na veliki problem koji Bočarci imaju sa pokvarenom eko česmom ukazao je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Igor Munćan. On je na prošloj sednici Skupštine opštine Novi Bečej, održanoj pre mesec dana, rekao da česmu niko ne popravlja već četiri meseca i tražio da se nešto preduzme kako bi česma proradila. Takođe je dodao da se o Bočaru sve manje vodi računa, da su zelene površine neuredne i nepokošene i zamolio da se i po ovom pitanju nešto preduzme.

Ni posle mesec dana od molbe, a pet meseci od kada je pokvarena, problem neispravne eko česme nije rešen. Igor Munćan, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine, zato je još jednom na jučerašnjoj sednici Skupštine tražio odgovor od nadležnih iz opštine zašto se Bočarcima ne obezbeđuje mogućnost da bar donekle piju zdravu vodu.
Odbornica Nevena Subotić tražila je da Skupština podnese izveštaj o stanju protivgradne odbrane i kanalizacione mreže i atmosferskih kanala kako bi meštani imali informacije da li će i sledeći put posle većih padavina biti poplavljeni.

Radoslav Šećerov tražio je da se predsednik izjasni ko je kriv za propuste u poreskim rešenjima, da se očisti veliki kanal oko industrijske zone, i pitao zašto su opštinski plastenici ostavljeni da propadnu, a nisu dati nekom na korišćenje.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica. Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

MUP da izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da revidira i izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila i Pravilnik o vozačkim dozvolama.  
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook