Zašto vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 05. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država?

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da mu nije jasno kako vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država, te da ne smemo više glavu gurati u pesak i praviti se da je situacija drugačija.

LSV

- Nije mi više jasno, zaista, kako vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država, odnosno da je priznata i od SAD i većine zemalja Evropske unije, kao i da se svi oni prema Kosovu ponašaju kao prema nezavisnoj državi. To je jednostavno činjenica, i mi ne možemo i ne smemo više gurati glavu u pesak i praviti se kao da je situacija drugačija – kazao je Kostreš za Danas komentarišući vest da su Albanija i Kosovo potpisali sporazum kojim se ujedinjuju diplomatska predstavništva.

 (SzILSV, 05.07.2019)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook